Acasă Economic Continental susține școala profesională în sistem dual: zeci de locuri la Sibiu...

Continental susține școala profesională în sistem dual: zeci de locuri la Sibiu și Timișoara pentru absolvenții de gimnaziu

2413
DISTRIBUIȚI

Continental susține Școala Profesională în sistem dual. Continental a fost una dintre companiile care a inițiat, în anul 2012, în Timișoara, Brașov și Carei, reintroducerea sistemului de învățământ profesional în România. De atunci și până în prezent, sute de elevi au fost formați în cadrul companiei, au învățat o meserie și au fost angajați în fabricile sau centrele de inginerie Continental.

Continental este inițiator și participant la reintroducerea sistemului dual de școală profesională la Colegiul Energetic Regele Ferdinand I din Timișoara încă din 2012, de la reînființarea claselor cu acest profil. De asemenea, compania a sprijinit în același fel Liceul Tehnologic „Simion Bărnuțiu“, din Carei, s-a implicat în dezvoltarea Școlii Profesionale Germane Kronstadt din Brașov și, de doi ani deja, susține învățământul profesional dual și în Sibiu unde, prin colaborarea cu Colegiul Tehnic „Independența”, a creat trei clase – una în 2018 și două în 2019, elevii acestora urmând a-și desfășura practica în cadrul locației.

Din 2012 până în prezent, compania a investit sute de mii de euro în dotarea cu echipamente a unităților de învățământ, cazare, masă și transport pentru elevi, precum și pentru promovarea acestui tip de învățământ la nivel de județ, precum și la nivel național. Specializările în care sunt pregătiți elevii susținuți de Continental sunt: operator CNC, electronist, electrician, lăcătuș mecanic, electromecanic și sculer matrițer.

“Școala Profesională Duală este locul care aduce valoare adăugată economiei. România și companiile din țară pot atrage investiții noi și pot crea locuri de muncă adiționale pe plan național doar dacă există personal calificat care să asigure o productivitate și o calitate excelentă a muncii. Acesta a fost și rămâne argumentul principal pentru care Continental a fost una dintre firmele care a militat în 2012 pentru reintroducerea acestui sistem educațional și continuă să se implice în formarea viitorilor meseriași. Suntem mândri de sutele de absolvenți și actuali cursanți ai școlilor profesionale partenere și ne bucurăm să anunțăm locurile disponibile pentru următorul an școlar: în jur de 140 de locuri la Sibiu și Timișoara. Elevii de azi sunt viitorii noștri angajați. Împreună putem face diferența“, spune Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental România

112 locuri disponibile la Școala Duală Banat susținute locațiile Continental din Timișoara

În Timișoara, Continental susține școala profesională de peste 8 ani și se bucură că a contribuit la dezvoltarea profesională a peste 200 de absolvenți ai Școlii Duale Banat. Educația actualilor elevi și îndrumarea acestora în alegerea unei meserii care să li se potrivească și care să se potrivească totodată și cerințelor de pe piața muncii este prioritară pentru compania noastră, indiferent de profilul ales de către viitorii absolvenți de gimnaziu.

Locațiile Continental din Timișoara continuă să sprijine și în noul an școlar formarea unei noi generații de specialiști calificată să pună viitorul în mișcare pentru o mobilitate curată. Tinerii care optează să își extindă abilitățile practice, să își cizeleze cunoștințele tehnice și să învețe o meserie la mare căutare în industrie, au oportunitatea de a urma în cadrul Liceului Energetic “Regele Ferdinand I” din Timișoara clasele de electrician, electromecanic sau operator CNC.

Mentorii Continental, experți în domeniile mai sus menționate, le stau la dispoziție elevilor pe durata celor trei ani de școlarizare. Aceștia le explică, demonstrează și facilitează învățăceilor aplicabilitatea noțiunilor teoretice dobândite în clasă direct în centrele de producție automotive. Viitorii meseriași beneficiază de indicațiile valoroase ale specialiștilor din cadrul companiei, pun în practică tot ceea ce învață, înțeleg cum și când intervine activitatea lor și își conturează o părere asupra muncii în cadrul unei organizații.

Avantajele de a urma învățământul profesional dual, pe lângă cele enumerate mai sus, se continuă cu: bursă lunară din partea statului și din partea companiei, o bursă de merit care se acordă în funcție de rezultatele școlare și implicarea în activitățile practice, mâncare și cazare gratuită pentru elevi în căminul Liceului Energetic “Regele Ferdinand I” din Timișoara, precum și un precontract de angajare Continental oferit imediat după afișarea rezultatelor. Detaliile privind oferta educațională a Școlii Duale Banat sunt disponibile în cele ce urmează.

Cum devii elev la Școala Duală Banat? Pentru anul școlar 2020 – 2021 vor fi organizate 4 clase (112 locuri), împărțite pe următoarele calificări:

2 clase (56 locuri) – Electromecanic utilaje și instalații industriale

1 clasă (28 locuri) – Operator mașini cu comandă numerică (CNC)

1 clasă (28 locuri) – Electrician aparate și echipamente electrice și energetice

ETAPA 1:  29 iunie – 06 iulie 2020

ETAPA 2:  22 – 24 iulie 2020

Cei interesați pot solicita mai multe detalii la numerele de telefon 0256 225 905 sau la adresa de e-mail secretariat@scoaladualabanat.ro.

Comentarii

comentarii