Acasă Actualitate Contract de 2,5 milioane de lei pentru câștigătorul concursului de soluții pentru...

Contract de 2,5 milioane de lei pentru câștigătorul concursului de soluții pentru MultipleXity

DISTRIBUIȚI
Primaria Timisoara 11

Concursul de soluții de arhitectură cu tema „Centrul pentru Artă, Tehnologie și Experiment, MultipleXity”ar putea răsplăti proiectul câștigător cu un contract de aproximativ 2,5 milioane de lei, dacă propunerea va primi vot pozitiv în Consiliul Local Timișoara. Sumele alocate și modul de organizare al concursului au fost gândite de Ordinul Arhitecților din România, în baza unui contract în valoare de 102.200 de lei, cu o durată de 240 de zile.

Concursul va răsplăti cele mai bune trei proiecte, câștigătorul alegându-se cu contractul de proiectare, locul II primind 50.000 de lei, iar locul III 35.000 de lei. Proiectele vor fi ierarhizate de un juriu de specialiști, iar autorul celui câștigător va fi invitat procedura de „negociere fără publicarea prealabilă a unui anunț de participare”.

Valoarea contractului de proiectare a fost estimată, ca procent din valoarea de investiție estimată,la524.017,37  €. La cursul BNR din 06.01.2020 (1 EURO = 4.7760 Lei), premiului I ajunge la suma de 2.502.706,95 lei, fără TVA.

În raportul de specialitate se precizează: „Programul Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021 are în vedere atingerea unor obiective identitare, care presupun dezvoltarea unor valori recunoscute în ADN-ul european: deschidere, participare, responsabilitate, inovație și conectare. Aceste valori nu sunt necunoscute timișorenilor, dar nivelul lor nu este, încă, cel dorit.

MultipleXity (MX) este centrul în care arta și știința se întâlnesc în experimente care să genereze inspirație pentru modul în care comunitatea și audiența vor naviga viitorul.[…] MultipleXity va revitaliza unul dintre cele mai mari spații care face parte din istoria orașului Timișoara și patrimoniul său industrial: Muzeul de transport public Corneliu Miklosi și atelierele de lucru aferente.

Datorită complexității programului, a mizei ridicate ținând cont de contextul social și cultural, proiectul ce urmează a fi implementat trebuie să răspundă unui set mare de nevoi ale orașului cu un concept sustenabil, inovator și integrator. Așadar, s-a ales concursul de soluții pentru proiectul de arhitectură care este o unealtă potrivită în livrarea acestui tip de obiectiv major de infrastructură culturală”.

Raportul de specialitate referitor la sumele alocate a fost înaintat de Sanda Greblă, șef de serviciu S.U.I.P.I.C, și Andreea Pătroi, consilier S.U.I.P.I.C. În referatul de specialitate, primarul Timișoarei, Nicolae Robu, și viceprimarul Dan Diaconu și-au dat acordul ca proiectul să ajungă în Consiliul Local.

Comentarii

comentarii