Acasă Eveniment Contracte cu cântec la Primăria Timişoara

Contracte cu cântec la Primăria Timişoara

DISTRIBUIȚI

Oficial în Timişoara există doar două firme care se ocupă de deszăpezirea oraşului. În realitate numărul acestora este mult mai mare. Săptămâna trecută, edilul şef Ciuhandu declara că din cauza ninsorilor abundente municipalitatea timişoreană a fost obligată să semneze noi contracte cu mai multe firme. „Dat fiind faptul de forţă majoră la care am fost expuşi timp de 4 zile, am fost nevoiţi să apelăm la încă 11 firme cu care noi avem diverse contracte” , a spus Ciuhandu

Firme care nu au nici o legătură cu deszăpezirea

Cele 11 firme cu care municipalitatea a încheiat contracte pentru dezăpezirea oraşului au ca obiect de activitate: amenajarea locurilor de joacă şi a spaţiilor verzi. Alte firme au ca obiect de activitate combaterea ţânţarilor şi adunarea câinilor de pe stradă.

„Eu nu mă bag, eu sunt cu câinii”

Unul dintre puţinii oameni care a avut curajul să recunoască că nu deszăpezeşte oraşul, deşi are un contract cu primăria în acest sens, este Florin Puşcaş, directorul adăpostului de câini din Timişoara.  „Eu nu mă bag, nu este problema mea, eu sunt cu câinii. Primăria este cea care se ocupă” , a spus Florin Puşcaş. După o asemenea declaraţie noile contracte pe care primăria le-a semnat cu diverse societăţi ar trebui luate la puricat pentru a se vedea cum a fost posibil ca o firmă care adună câinii vagabonzi de pe stradă să aibă un contract de deszăpezire în Timişoara.

Primăria vine cu o nouă variantă

După ce Florin Puşcaş, directorul adăpostului pentru câini vagabonzi, a scos porumbelul pe gură, Primăria Timişoara a oferit explicaţii suplimentare. Flavius Boncea, purtător de cuvânt al instituţiei mai sus amintite, prezintă o variantă oficială care este demontată de directorul pieţelor din Timişoara. „Alte societăţi au contracte cu societăţile care gestionează activitatea de deszăpezire în Timişoara”, a spus Boncea. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Timişoara este contrazis de Victor Ştefan, administratorul pieţelor din Timişoara. „Noi am apelat la Retim, care ne-au dat utilaje, am apelat şi la alte firme care ne-au dat rabe pentru a desăpezi pieţele”, a spus Ştefan. În aceste condiţii, timişorenii, din buzunarele cărora se plăteşte deszăpezirea oraşului, au pierdut urma banilor. Pentru că primarul îşi schimbă declaraţiile de la o zi la alta, iar facturile vor fi plătite la final. Către ce firme? Nu mai ştie nici el. Cert este că are două milioane de lei pentru asta, iar la nevoie va mai băga mâna în bugetul local, pentru o suplimentare.

 

Comentarii

comentarii