Acasă Actualitate Contre în ședința Biroului Executiv PNL pe carantina din Timișoara

Contre în ședința Biroului Executiv PNL pe carantina din Timișoara

2093
DISTRIBUIȚI

Liderii PNL s-au reunit luni în ședința Biroului Executiv. Potrivit unor surse participante la discuții, liberalii au discutat două subiecte importante: Planul Național de Relansare și Reziliență și carantinarea unor localități după creșterea numărului de cazuri COVID-19.

În contextul războiului politic de la Timișoara, unde autoritățile locale au decis să ridice carantina în oraș, ulterior carantina fiind impusă de șeful DSU prin ordin, liderii PNL s-au contrat și în ședința BEx.

Ministrul de Interne Lucian Bode a luat cuvântul și le-a reproșat unor lideri ai partidului că nu este normal să nu își coordoneze comunicarea politică cu deciziile de la „centru”. Ministrul nu a dat nume, însă surse politice susțin că reproșurile ar fi fost îndreptate spre deputatul PNL de Timiș, Ben Oni Ardelean și spre președintele CJ Timiș Alin Nica.

Într-un mesaj publicat duminică, pe Facebook, deputatul Ben Oni Ardelean critica decizia luată de șeful DSU de a prelungi carantina în Timișoara: „Oare cât vom mai suporta să ne decidă soarta oameni care nu au pășit în viața lor în Timișoara? Până când, oare!?”, scria deputatul PNL. De asemenea, președintele CJ Timiș, liberalul Alin Nica, a declarat luni dimineața că „Bucureștiul nu înțelege Timișoara, cum n-a înțeles Timișoara nici în 1989, când ne-am revoltat împotriva comunismului”, făcând trimitere la declarația ministrului de Interne, Lucian Bode.

În ședința BEx contrele au fost însă aplanate de președintele PNL Ludovic Orban, care le-a transmis liderilor nemulțumiți și ministrului Bode să discute în particular aceste probleme, susțin sursele citate.

Sursa: digi24.ro

Comentarii

comentarii