Acasă Clubbing Contre între PNL şi PNŢCD. Mihok îi cere demisia lui Horia Cristian....

Contre între PNL şi PNŢCD. Mihok îi cere demisia lui Horia Cristian. Deputatul liberal vrea să-l… educe pe ţărănist

DISTRIBUIȚI

mihok

Preşedintele PNŢCD Timişoara Ciprian Mihok îi cere demisia deputatului PNL de Timiş Horia Cristian, pe care îl acuză că spune că Timişoara nu are nevoie deocamdată de un spital regional numai pentru că are în plan de a construi el însuşi, alături de alţi parteneri de afaceri, un astfel de spital şi dorea să adere la un parteneriat-public privat cu ministerul.

„Este vorba despre construcţia unui spital pe cinci etaje, care are peste 10.000 de metri pătraţi şi 83 de apartamente care poate oferi 600 de paturi. Proiectul spitalului regional viza construirea unui spital care să aibă o capacitate de 600 de paturi şi mai avea condiţia să fie parteneriat public-privat. Spitalul deputatului Horia Cristian ar fi exact ce-şi doreşte Ministerul Sănătăţii. Solicităm deputatului Horia Cristian să explice public cum poate obţine un credit de 6,5 millioane de euro. Solicit să recunoască adevăratul motiv pentru care nu dorea construirea unui nou spital pe Calea Torontalului. Solicităm demisia de onoare a deputatului Horia Cristian pentru faptul că interesul personal primează în faţa interesului public”, spune Ciprian Mihok.

„Investiția la care faceți referire prevedea construirea unui spital privat de 100 de paturi”

Horia Cristian spune că spitalul urma să fie cu o sută de paturi, nu cu 600, iar el acorda doar consultanţă investitorului. “Nu este un secret că, într-o relație particulară, am acordat consultanță din punct de vedere medical privind oportunitatea și funcționarea unei investiții private în domeniul sănătății în Timișoara. Informațiile au fost folosite de investitor, cu acordul meu, pentru a obține un credit din partea unei bănci care a considerat că planul de afaceri este corect și sustenabil, ceea ce este în continuare adevărat. Din păcate, grupul de firme care derula investiția a intrat în insolvență încă din 2013, ceea ce a dus la blocarea proiectului. Investiția la care faceți referire prevedea construirea unui spital privat de 100 de paturi, în domeniul chirurgiei cardiace, vasculare și neurochirurgiei și oferea servicii de chirurgie programabilă. În niciun caz nu se adresa urgențelor medico-chirurgicale. Serviciile care urmau să fie efectuate, tratamentele aplicate, nu se aflau pe lista de servicii decontate de CNAS, nici în anul 2012 și nici în pachetul de servicii promovat pentru 2014, de Ministerul Sănătății. Acest spital ar fi oferit pacienților români și străini servicii medicale care nu sunt oferite de niciun spital din România și pe care pacienții le caută azi la Paris, Stuttgart sau la New York. Aceste servicii medicale urmau să fie servicii de înaltă calitate bazate pe cele mai moderne tehnologii medicale. Aparatul cheie al acestor servicii a fost lansat în 2012, iar Timișoara și România ar fi făcut parte dintr-un “club select” de 3 țări din UE și 4 în lume care ar beneficia de această tehnologie. Toate estimările făcute au arătat că pacienții ar fi beneficiat de aceste tratamente la costuri de până 5 ori mai mici decât în alte țări”, spune deputaul Horia Cristian.

“Inițial doream să vă solicit retractarea declarațiilor, dar am ajuns la concluzia că este mai constructiv să vă educ”

“SPITALUL REGIONAL, pe de altă parte, așa cum a fost el definit încă din 2008 prin documentele strategice ale MS, ar trebui să fie un spital de aproximativ 600 paturi, care, prin definiție, este un spital destinat în exclusivitate urgențelor medico-chirurgicale. Așa cum am spus și nu doresc să repet, Timișoara are deja un spital regional “de facto” – Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara. Ca atare afirmația dumneavoastră că acest spital privat ar fi la “concurență” cu un spital regional este ridicolă și calomnioasă. Ridicolă pentru că dovediți că nu aveți niciun fel de cunoștințe în domeniul sanitar: gama de servicii ar fi fost complet diferită de cea a unui spital regional, numărul de paturi nu este comparabil, serviciile nu ar fi fost de urgență și mai ales serviciile nu ar fi fost decontate din bani publici. Calomnioasă pentru că afirmația dumneavoastră este o simplă confabulație din categoria amatorilor avizi de publicitate gratuită. Evident că sunteți doar un amator, atât în domeniul medicinei, cât mai ales în domeniul politicii, dacă credeți că, prin calomnie, puteți să dobândiți încrederea electoratului. Puteți eventual să obțineți o notorietate pasageră, dar cu siguranță nu încredere. Inițial doream să vă solicit retractarea declarațiilor, dar am ajuns la concluzia că este mai constructiv să vă educ, atât din punct de vedere medical, cât și politic. Dacă doriți să vă iluminați din punctul de vedere al strategiilor de sănătate vă stau la dispoziție oricând. Dacă doriți să vă exprimați punctele de vedere privind oportunitatea dezvoltării serviciilor medicale în Timișoara, privind căile de acțiune pentru modernizarea infrastructurii și serviciilor de sănătate sunteți binevenit la conferințele publice pe care le voi iniția în cel mai scurt timp. Voi avea în vedere să fiți invitat. Din punct de vedere politic pot doar să vă urez să continuați pe același drum”, spune Horia Cristian.

Comentarii

comentarii