Acasă Actualitate Controale extinse ale DSP Timiș. Sunt vizate toate spitalele, centrele comerciale și...

Controale extinse ale DSP Timiș. Sunt vizate toate spitalele, centrele comerciale și unitățile de cazare

848
DISTRIBUIȚI

Direcția de Sănătate Publică a Județului Timiș anuță că a planificat cel mai extins spectru de controale și inspecții în toate unitățile sanitare cu paturi, unitățile de deservire publică și în cele care au legătură directă sau indirectă cu publicul. Scopul acestora este de preveni și identificate potențialele apariții a focarelor de infecții, în contextul situației epidemiologice legată de noul coronavirus SARS-CoV-2, în timpul sărbătorilor pascale și în perioada următoare.

Echipe mixte, compuse din inspectori de specialitate ai DSP Timiș și reprezentanți ai altor instituții de control,vor verifica cum sunt aplicate și respectate normele speciale indicate de Ordonanțele Militare în vigoare.

Principalele categorii de unități vizate de aceste controale sunt:

•        unități sanitare cu paturi;

•        sectorul alimentar, care livrează pe comandă produse și preparate;

•        retaileri majori și magazine de proximitate;

•        unități din sectorul serviciilor;

•        unitățile de cazare, care sunt integrate programului de primire a cadrelor medicale și a persoanelor carantinate;

•        distribuitori en-gros și de aprovizionare a rețelelor de puncte comerciale;

•        prestatori de servicii de toate categoriile, în transporturi sau utilități publice.

„Sunt urmărite condițiile de desfășurare a activităților economice în care este deservit publicul, respectarea normelor igienico-sanitare în spațiile de producție și servicii, procedurile aplicate pentru monitorizarea și evaluarea stării de sănătate a personalului angajat, standardele de echipare a personalului cu materiale de protecție medicală”, atrag atenția reprezentanții DSP Timiș.

Controalele se vor desfășura zilnic, cu mai multe grupe de lucru. În urma constatărilor, DSP Timiș va putea da recomandări, în acord cu procedurile legale, sau sancționa contravențional eventualele abateri și neregularități.

Comentarii

comentarii