Acasă Actualitate Controale în zonele în care se realizează lucrări de construcții – 75...

Controale în zonele în care se realizează lucrări de construcții – 75 de șantiere verificate, 25 de sancțiuni de peste 87.000 lei aplicate de polițiștii locali

DISTRIBUIȚI

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au continuat în ultima perioadă verificările privind modul în care firmele care efectuează lucrări de construcții respectă legislația referitoare la protecția mediului. Astfel, în aceste zile, au fost încheiate controalele în zona străzii Constructorilor, unde exista un șantier la care nu au fost respectate prevederile legale.

Drept urmare, firma din București care s-a ocupat de lucrări a fost sancționată atât pentru murdărirea cu noroi a carosabilului rezultat al activităților de încărcare și descărcare a materialelor și a pentru că nu a asigurat corespunzător amenajarea drumului intern din incinta șantierului facilitând astfel formarea noroiului, sancțiunile aplicate conform HCL 333/2022 și HCL 320/2022 însumând 5000 de lei, fiind stabilit și termenul de șapte zile pentru evacuarea surplusului de pământ și refacerea zonei verzi deteriorate.

De la începutul lunii martie au fost verificate și reverificate 75 de șantiere, fiind constatate un număr de 25 de fapte de natură contravențională pentru gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor provenite din construcții, murdărirea carosabilului, deteriorarea zonelor verzi etc, în valoare de peste 87.000 de lei. Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare.

Comentarii

comentarii