Acasă Actualitate Controale inopinate la Şag pentru depistarea hoţilor care fură nisip din albia...

Controale inopinate la Şag pentru depistarea hoţilor care fură nisip din albia râului Timiş

894
DISTRIBUIȚI

hoti nisip sag1

Hoţii de nisip acţionează nestingheriţi la Şag

Miercuri, 3 iulie, în jurul prânzului, pe malul Timişului, în zona Şag, şi-a făcut apariţia un buldozer de dimensiuni mici. În urma lui venea şi un tractor care avea o remorcă. În doar 5 minute, remorca tractorului a fost umplută cu nisip din albia râului Timiş, iar hoţii s-au făcut nevăzuţi.

Tupeul hoţilor de nisip nu mai are limite. Asta pentru că în zona respectivă erau şi câţiva pescari, dar şi persoane care stâteau la plajă.

IPJ Timiş nu a auzit de hoţii de nisip

În ultimii doi ani, poliţiştii din Timiş nu au deschis vreun dosar penal pentru furt de nisip în zona localităţii Şag. Şeful Secţiei rurale 1 a declarat că poliţiştii nu au avut nici anul trecut, dar nici anul acesta cazuri în care persoane fizice sau juridice să fie prinse la furat de nisip.

Venus Oprea: „Nisipul nu se fură la sfârşit de săptămână”

Primarul localităţii Şag, Venus Oprea, a rămas în primă fază şocat aflând că din ograda lui se mai fură încă nisip. Apoi primarul a recunoscut fenomenul, spunând că hoţii acţionează de luni până joi. „Nu ştiu să se mai fure nisip din zona la care faceţi referire. Noi avem şi personal în zona respectivă, dar doar sâmbăta şi duminica. Hoţii de nisip care vin şi de la Urseni acţionează de luni până joi, pentru că nu îi vede nimeni şi pot lucra în voie. Ce să vă spun, de acea zonă răspunde Direcţia Apelor Banat şi nu noi, chiar dacă acest lucru este anormal”, a spus Venus Oprea.

hoti nisip sag2

Controale fără rezultate

În urma articolului apărut în ziarul ZIUA de Vest, reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă Banat, împreună cu angajaţii ai primăriei Şag, s-au autosesizat şi au demarat controale. Sorina Neaga, purtător de cuvânt ABAB, spune că hoţii riscă amenzi usturătoare.

„La momentul controlului (11.07.2013), pe râul Timiş, mal stâng, amonte pod CFR, există o plajă cu nisip în albia minoră, însă nu a fost identificată vreo persoană fizică sau juridică care să desfăşoare activitatea de extragere a nisipului. Verificarea în teren s-a efectuat împreună cu reprezentanţii Primăriei Comunei Şag şi ai S.H. Timiş – SGA Timiş, fiind încheiat un proces verbal de constatare prin care s-a stabilit ca măsură, de comun acord, ca în cazul în care sunt depistate persoane fizice sau juridice ce desfăşoară activităţi de extragere a agregatelor minerale de râu, din albia minoră a râului Timiş, se va anunţa Serviciul Inspecţia Bazinală de Apă din cadrul A.B.A.Banat, în vederea luării măsurilor legale ce se impun”, a declarat Sorina Neaga.

Amenzi de până la 80.000 de lei

Conform Legii Apelor 107/1996 cu modificările şi completările ulterioare, extragerea de agregate minerale din albia cursurilor de apă fără a deţine acte de reglementare din punct de vedere al gospodăririi apelor, se sancţionează contravenţional cu amendă de la 75.000 la 80.000 lei pentru persoane juridice şi de la 25.000 la 30.000 lei pentru persoane fizice.

Comentarii

comentarii