Acasă Administraţie Controale mai drastice la transportatorii de pe drumurile județene. CJT semnează un...

Controale mai drastice la transportatorii de pe drumurile județene. CJT semnează un acord cu Poliția Română

DISTRIBUIȚI

Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, dorește controale mai stricte pentru camioanele care tranzitează drumul județean în zona Alioș, acolo unde este o carieră de piatră, iar camioanele sunt încărcate peste limita de tonaj admisă pe acest drum. În acest scop, CJT va semna un protocol de colaborare cu Inspectoratul de Poliție Timiș, prin care se va acționa coordonat în vederea controlului vehiculelor care se deplasează pe rețeaua de drumuri județene. Astfel, vor fi realizate controale pe linia reducerii numărului și a consecințelor accidentelor de circulație rutieră, precum și a protejării structurii drumurilor aflate în administrarea instituției.

Activitatea va fi desfășurată în cadrul unor echipe mixte de control al traficului rutier formate din reprezentanți ai ambelor părți. În baza protocolului se vor elabora, lunar, programe de control, în funcție de evoluția situației operative, detaliate pe trasee, perioade orare și puncte fixe de acțiune ce permit cântărirea și măsurarea dimensiunii vehiculelor. Desigur, vizate sunt mai ales camioanele care transportă piatră de la cariera din zonă și care depășesc tonajul permis pe acest drum, ducând la

„Transportatorii trebuie să înțeleagă că limitele de tonaj nu sunt opționale. Ele sunt impuse pentru a proteja structura drumurilor. Nu este o muncă ușoară. Avem în administrate o rețea de 1300 de km de șosele, dar ne vom concentra pe zonele unde sunt cele mai mari probleme. Lucrăm de asemenea la automatizarea controalelor. Mai exact, devierea traficului greu prin cântare inteligente, care să ne semnalizeze de la distanță orice depășire de tonaj. Investiția nu ar fi una extrem de costisitoare. În plus, costurile s-ar amortiza rapid prin reducerea gradului de deteriorare a șoselelor”, spune președintele CJ Timiș, Alin Nica.

Direcția tehnică din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Județean va întocmi și prezenta trimestrial un raport privind activitatea desfășurată în cadrul protocolului, care va fi înaintat și Autorității Teritoriale de Ordine Publică a Județului Timiș.

În cadrul plenului, Alin Nica a spus că bănuiește existența unor scurgeri de informații, fie din cadrul instituției pe care o conduce, fie de la poliție, respectiv de la Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, iar transportatorii știu din timp de existența unor controale.

Comentarii

comentarii