Acasă Eveniment Control pe filiera pâinii, în Timiş

Control pe filiera pâinii, în Timiş

518
DISTRIBUIȚI

“Se fac controale pe toată filiera cerealelor – localizare, depozitare, panificaţie sau morărit”, a declarat Simona Jurcă (foto), directorul coordonator adjunct pe inspecţii din cadrul DADR Timiş.
simona jurcaDirecţia Agricolă şi Dezvoltare Rurală (DADR) Timiş, Garda Financiară Timiş şi Inspectoratul de Poliţie Timiş au declanşat, de la începutul lunii iulie, controale la toţi agenţii economici din judeţul Timiş – persoane fizice şi juridice – ce  recoltează şi valorifică produse cerealiere, transportă, achiziţionează, comercializează sau depozitează aceste produse. “Se fac controale pe toată filiera cerealelor – localizare, depozitare, panificaţie sau morărit”, a declarat Simona Jurcă, directorul coordonator adjunct pe inspecţii din cadrul DADR Timiş. Controalele se desfăşoară în intervalul iulie – octombrie şi au în vedere verificarea respectării legislaţiei ce reglementează piaţa pe filiera cerealelor. Vor fi verificate autorizaţiile pentru spaţiile de depozitare a produselor agricole şi identificarea celor care funcţionează fără a avea spaţii de depozitare autorizate; modul de respectare de către agenţii economici deţinători de autorizaţii de depozitare a cerinţelor minimale în comercializarea cerealelor; existenţa contractelor de vânzare-cumpărare, a contractelor de prestări de servicii şi a controalelor de custodie încheiate cu partenerii de pe filieră; existenţa actelor de transport a cerealelor de la punctul de recoltare până la depozitele de cereale; modul de înregistrare a produselor la aprovizionare: bonuri de transport, avize de expediţie, facturi fiscale, borderouri de achiziţii cu regim special, buletine de analiză a calităţii produselor pentru fiecare mijloc de transport, fişe de magazie. De asemenea, se va face şi verificarea procesatorilor de cereale, pentru a se identifica agenţii economici care funcţionează fără licenţă de fabricaţie şi respectarea condiţiilor care au stat la baza acordării licenţei de fabricaţie la procesatori; existenţa contractelor de vânzare-cumpărare şi/sau a contractelor de prestări servicii, încheiate cu partenerii din filieră, precum şi actele de transport a cerealelor de la punctul de recoltare la depozitele de cereale sau existenţa contractelor pentru valorificarea produselor procesate.
Totodată, vor fi verificaţi şi producătorii de pâine şi produse de panificaţie  care depozitează şi achiziţionează cereale.

Comentarii

comentarii