Acasă Actualitate Control surpriză la Maternitatea Odobescu. De această dată, DSP Timiș nu a...

Control surpriză la Maternitatea Odobescu. De această dată, DSP Timiș nu a găsit nereguli

706
DISTRIBUIȚI

DSP Timiș acordă o atenție deosebită Maternități Odobescu, în contextul în care unitatea care ține de Spitalul Municipal Timișoara ar putea reprezenta un focar de infecție cu SARS-CoV-2, după ce trei nou-născuți și mamele lor, trecuți prin această maternitate, au fost confirmați cu Covid-19. Pe 6 aprilie, testele a 10 bebeluși născuți de curând la maternitatea Spitalului Municipal au ieșit, de asemenea pozitive. La retestare, doar unul dintre aceștia a primit același rezultat. Spitalul Municipal a fost amendat și cu 10.000 de lei, după mai multe nereguli constatate, la începutul acestei săptămâni.

Acum, în urma unui control inopinat al DSP Timiș, s-a constatat faptul că la Maternitatea Odobescu s-au implementat circuite noi stabilite, că există materiale suficiente de protecție, dezinfectanți și testere pentru determinarea infecției cu SARS-COV-2.

„Nu s-au constatat neconformități care să impună aplicarea de sancțiuni contravenționale. Este în desfășurare testarea pacienților și se lucrează la anchetele epidemiologice”, anunță Direcția de Sănătate Publică a Județului Timiș.

DSP Timiș mai transmite că, până la această dată, 141 persoane din județul Timiș au fost externate de la Spitalul de Boli Infecțioase “Dr. Victor Babeș” Timișoara, după ce au trecut printr-o dubla testare cu rezultat negativ.

Comentarii

comentarii