Acasă Administraţie Copacii valoroși de pe Calea Bogdăneștilor, mutați de Primăria Timișoara din zona...

Copacii valoroși de pe Calea Bogdăneștilor, mutați de Primăria Timișoara din zona șantierului

706
DISTRIBUIȚI

Primăria Municipiului Timișoara anunță că șase „copaci valoroși” au fost mutați de pe șantierul de pe Calea Bogdăneștilor pentru a nu fi tăiați. Acțiunea a fost planificată de mai multe săptămâni și au fost implicate mai multe direcții din primărie, dar și STPT-ul. În zilele următoare, promit reprezentanții municipalității, vor fi mutați și alții.

Povestea unuia dintre copacii deja mutați a fost relatată pe rețelele de socializare și de timișoreanul Florin Costin Ciocan. Acesta și soția sa au plantat, cu 12 ani în urmă, un tei în fața casei, cu ocazia nașterii fiicei lor. Acum, copacul a ajuns în viitorul parc din zonă, unde „sperăm să se prindă și să-i bucure și pe alții cu umbra și mirosul lui mulți ani de acum înainte”, după cum spunea chiar bărbatul.

„Timișoara trebuie să se dezvolte, dar nu cu prețul pierderii unor copaci valoroși, cărora le-a luat ani să crească și să se dezvolte. Chiar dacă toate noile proiecte includ spații verzi și plantarea de noi copaci, am cerut ca toți arborii valoroși care sunt acum pe șantierele orașului să nu fie tăiați, ci mutați în siguranță. Moștenirea verde a orașului trebuie salvată, iar Timișoara trebuie să redevină orașul parcurilor și al florilor, așa cum era cunoscut în trecut”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Întreaga operațiune a fost planificată de conducerea Primăriei Timișoara și Direcția de Mediu. Mutarea copacilor în noul parc a fost realizată cu sprijinul executantului și al STPT și a fost supervizată de Direcția Tehnică.

Comentarii

comentarii