Acasă Actualitate Copiii din Foeni au învățat despre tradiția familiei Mocioni

Copiii din Foeni au învățat despre tradiția familiei Mocioni

DISTRIBUIȚI

Copii de la Școala Gimnazială din Foeni au învățat despre contribuția familiei Mocioni la dezvoltarea comunității din Foeni. Școala a răspuns pozitiv inițiativei Asociației Miltonia din Timișoara și s-a alăturat unei campanii de educație non-formală în cadrul căreia elevii învață despre familia care a deținut castelul.

Prima activitate desfășurată în această săptămână a adus în discuție noțiunile de “apartenență” și de “valoare comună”, dar și modul în care fiecare locuitor, indiferent de vârstă, poate pune umărul la păstrarea patrimoniului și a diversității locale din Foeni.

Elevii din clasele V-VIII au descoperit istoricul familiei Mocioni, modul în care aceștia au militat pentru drepturile românilor și simbolistica conacului Mocioni pentru comunitate.

Pornind de la blazonul familiei Mocioni, o parte dintre elevi și-au realizat blazonul personal având ca repere propriile pasiuni, valori, tradiții de familie și animale preferate. S-au făcut și blazoane pe echipe, activitate în cadrul căreia copiii au dovedit solidaritate, bune abilități de comunicare și ascultare, spirit de echipă și suport, echipele ajutând-se la nevoie pentru finalizarea sarcinilor.

Întâlnirea a avut loc la Școala Gimnazială din Foeni, în cadrul proiectului „Reabilitarea, refuncționalizarea și revitalizarea Conacului Mocioni din Foeni, Județul Timiș.

Acest proiect care face posibilă campania de educație pentru patrimoniu este finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA și este implementat de Consiliul Județean Timiș alături de Asociația Miltonia din Timișoara și North Consulting ehf. din Islanda.

 

Comentarii

comentarii