Acasă Actualitate Copiii şi bătrânii din Partoş primesc o masă caldă la mănăstirea Sfântului...

Copiii şi bătrânii din Partoş primesc o masă caldă la mănăstirea Sfântului Iosif cel Nou

2752
DISTRIBUIȚI

De mai mult timp, copiii din localitatea timişeană Partoş au rămas fără şcoala din vatra satului, fiind nevoiţi să facă naveta în comuna Banloc. Sunt 35 de micuţi care sunt străini de ceea ce înseamnă răsfăţul, televizorul, calculatoarele, lecţiile făcute pe net sau învăţatul folosind manualele electronice.

Sunt copii care de multe ori adorm flămânzi, pentru că sărăcia familiilor îi ţine departe de ”dulceaţa” meselor îmbelşugate, iar felia de pâine unsă cu margarină şi presărată cu sare este ”coşul zilnic” al existenţei lor, la şcoală.

Pentru ei, luni 23 octombrie, în prezenţa ÎPS Ioan Mitropolitul Banatului s-a deschis la Mănăstirea Partoş, o cantină.

”Sunt 35 de copii care zilnic, după terminarea orelor, vin într-o clădire amenajată a mănăstire şi servesc o masă caldă. După aceea, tot într-o clădire amenajată de mănăstire îşi fac lecţiile cu învăţătoarea şcolii. La fel, în cursul săptămânii, şi bătrânii care nu mai pot să-şi gătească singuri sau care sunt mai săraci, vor primi, şi ei, o masă caldă”, spune Mitropolitul Ioan al Banatului.

Tuturor acestora, copii şi bătrâni, li se va asigura şi asistenţă medicală gratuită.

Localitatea Partoş este situată la circa 2 km de graniţa cu Serbia. Mănăstirea este una cu mari reverberaţii în sufletul bănăţenilor, pentru că aici s-a retras din scaunul mitropolitan ierarhul Iosif, cunoscut nouă azi ca Sfântul Iosif cel Nou de la Partoş, la a cărui trecere la cele veşnice clopotele au început să bată singure, iar în drumul spre Timişoara a catafalcului, bolnavii care se atingeau de sfintele sale moaşte s-au vindecat.

Comentarii

comentarii