Acasă Editorial Copiii Timişoarei, daţi la o parte de consiliul local

Copiii Timişoarei, daţi la o parte de consiliul local

DISTRIBUIȚI

Lia Lucia EpureConsiliul Local Timişoara are azi, pe ordinea de zi, între altele, rectificarea bugetară pe anul în curs  sau pe  perioada  impusă de situaţia de criză, care poate fi, de altfel, reluată.
Criza este de notorietate mondială, dar de fiecare dată găsim elemente ce ar putea fi  analizate cu mai mult simţ critic, cu mai multă responsabilitate.
Una dintre ţintele vizate de Primărie şi CL este Parcul Copiilor. Sărmanii copii!
După ce au trecut ani de zile până ce  parcul a devenit subiect oficial în consiliul local, după ce a fost votat un buget (ehe, în vremurile bune, când erau bani la bugetul local), s-a găsit un prefect… imperfect, care habar nu are ce înseamnă  să ai copii, care a atacat în justiţie refacerea parcului.
Apoi, după ce prefectul cu pricina a plecat să numere gropi  prin judeţ, a veni altul, mai cumsecade, care a acceptat  HCL-ul referitor la parc. Ce veste bună! – spuneam cu toţii.
Când să ne bucurăm mai tare pentru soarta copiilor, a venit criza. Criza loveşte, din păcate, şi în copii!
De ce spunem asta? 
Pentru că în şedinţa consiliului local de marţi, 30 iunie,  este propusă, de data  asta, reducerea bugetului pentru Parcul Copiilor, cu un milion de euro, adică  cu 4 milioane de lei (40 de miliarde de lei vechi), rămânând doar 100.000 euro, pentru proiectare şi  alte detalii tehnice, dar nu pentru refacerea efectivă a parcului.
În această vreme, mai mulţi angajaţi din Primăria Timişoara se bucură de confortul folosirii unor maşini „ultimul  răcnet”, cum se spune în limbaj  „extrovertit”, maşini luate pe societăţi comerciale, dar controlate de primărie, adică din banii noştri, ai contribuabililor. 
Mai  ştim că există o schemă  supradimensionată de directori, de şefi, de responsabili,  care  au poziţii bune în primărie, dar pe care îi găseşti  destul de greu la serviciu, pentru că sunt pe… teren.
Să mă ierte, dar teren este şi Parcul Copiilor, cum de şi-au fixat intenţiile  de diminuare a bugetului tocmai acolo? Desigur, un milion de euro este o sumă imensă, mai ales în vreme de criză, dar nu se putea face o reducere mai simplă a  proiectului  pentru Parcul Copiilor şi o  altă reducere dintr-un alt buget, al… adulţilor?
Al celor cu  mai multe  avantaje de la viaţă, administraţie, buget şi bugete, al celor aleşi de noi, dar şi de soartă, al celor  care s-au dat mai de mult pe  hintă, al celor care ştiu, cu dibăcie, să mânuiască în favoarea lor şi NUMAI a LOR contextele, oamenii, oportunităţile.
Ei se numesc „deştepţi”, dar numele lor are viaţă scurtă. Copiii mai au nevoie de basme, însă pe urmă cresc şi se vor numi: dezamăgiţi!

Comentarii

comentarii