Acasă Eveniment Copil de câteva luni, ascuns într-o pătură de mama sa, în vârstă...

Copil de câteva luni, ascuns într-o pătură de mama sa, în vârstă de 15 ani, la vama Cenad

DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră de la Cenad, judeţul Timiş, au prins o adolescentă de 15 ani care ascundea un copil de câteva luni, într-o pătură, în timp ce intenţiona să iasă din România, spre Ungaria. În urma verificărilor, a rezultat că adolescenta este chiar mama bebeluşului şi că dorea să ajungă în Belgia, fără a avea documente legale pentru copil. 

”În data de 19.10.2022, ora 00.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, judeţul Timiş, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, călătorind ca pasageri într-un microbuz marca Opel Vivaro, M.G., în vârstă de 43 ani, şi D.D., în vârstă de 15 ani, nora acesteia. La controlul mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit un copil de doar câteva luni ascuns pe bancheta din spate a vehiculului, sub o pătură”, se arată într-un comunicat de presă de miercuri, al Poliţiei de Frontieră.

În urma verificărilor, a rezultat că bebeluşul ascuns este copilul pasagerei de 15 ani.

”Numita M.G. a declarat că ea şi mama copilului intenţionau să ducă copilul cu ele în Belgia şi au apelat la această metodă deoarece nu aveau documente legale care să le permită călătoria cu minorul în străinătate. Aceasta a încercat să îi facă minorului paşaport, dar din cauza faptului că şi mama este minoră avea nevoie şi de acordul tutorelui mamei minore pentru eliberarea documentului de călătorie”, precizează sursa citată.

Poliţiştii de frontieră le-au întrerupt călătoria acestora persoane, făcând cercetări pentru participaţie improprie la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Comentarii

comentarii