Acasă Eveniment Copilul care s-a înecat în ştrandul din Deva în a doua zi...

Copilul care s-a înecat în ştrandul din Deva în a doua zi de Crăciun a murit la Clinica Bega din Timișoara

1348
DISTRIBUIȚI

Copilul de şapte ani care în a doua zi de Crăciun s-a înecat în ştrandul din Deva a murit la Clinica Bega din Timişoara, după ce a fost adus cu elicopterul SMURD la Timişoara şi a fost internat la Terapie Intensivă.

Potrivit medicilor, miercuri, copilul de şapte ani care a fost găsit pe fundul unui bazin al ştrandului din Deva în a doua zi de Crăciun, s-a stins din viaţă la secţia de Terapie Intensivă a Clinicii Bega.

Medicii spun că starea copilului nu s-a îmbunătăţit şi că a stat prea mult sub apă, fără oxigen.

Copilul care se afla la ştrandul din Deva în a doua zi de Crăciun a intrat într-un bazin adânc de 1,6 metri, alături de părinte, însă acesta l-a scăpat din priviri câteva minute, moment în care copilul s-a scufundat sub apă. În momentul în care a fost scos din bazin, micuţul nu mai respira.

Oamenii au sunat imediat la numărul de urgenţe 112, iar angajaţii strandului i-au acordat primul ajutor. Iniţial, copilul a fost internat la Spitalul din Deva, iar ulterior a fost transferat la Timisoara cu un elicopter SMURD.

Poliţiştii timişeni au deschi dosar de urmărire penală in rem, pentru ucidere din culpă, în cazul copilului de 6 ani înecat la Aqualand Deva şi care a murit într-un spital din Timişoara, zilele trecute.

Băiatul a fost scos din apă în stare de inconştienţă, în stop cardiorespirator, şi transportat la spitalul Deva. Întrucât era în comă profundă, iar starea lui nu se ameliora, copilul a fost adus la Spitalul Judeţean Timişoara. Cu toate că au făcut tot ce au putut, medicii nu l-au mai putut readuce la viaţă din coma de gradul patru, iar pe 6 ianuarie a murit.

Întrucât decesul s-a întâmplat la Timişoara, poliţiştii de aici au deschis dosarul penal, dar acesta va fi preluat mai departe de poliţiştii din Deva, unde vor continua cercetările.

Comentarii

comentarii