Acasă Cultura Cornel Udrea și Radu Clețiu și-au lansat o nouă carte intitulată ”Parcă...

Cornel Udrea și Radu Clețiu și-au lansat o nouă carte intitulată ”Parcă ieri a fost viitorul”

2049
DISTRIBUIȚI

Cornel Udrea și Radu Clețiu și-au lansat o nouă carte intitulată Parcă ieri a fost viitorul. Textele sunt scrise de Cornel Udrea, iar caricaturile sunt făcute de Radu Clețiu și au fost publicate în media virtuală în vremea pandemiei.

Iată ce scrie Cornel Udrea despre prietenul său, în primul text din carte intitulat Cerul albastru al prieteniei:

”De Radu Clețiu mă leagă o prietenie veche, consolidată în peregrinările noastre festivaliere. Prietenie așa cum o concepem noi este scurtarea distanțelor fără a fi musai împreună la aceeași masă, față în față.

Povestim foarte mult la telefon, schimbăm idei, depănăm sentimente și astfel, fiecare în parte colaborează la o construcție zâmbitoare. Radu este un artist complex stăpânind tehnica portretului social, dar și caricaturist prob aplecat asupra realității cu obiectivitate…!”

În Izoleta mon amur, Cornel Udrea mai scrie:

”Astăzi am exact trei luni de când mi-am asumat rămânerea în viață prin izolare. Este o performanță cu atât mai mare, cu cât constat că mi-am supravețuit și  mie fără pagube colaterale sau resentimente, nemaivorbind de afecțiunile ce le am, un bogat material bibliografic, pentru orice rezidență ambițioasă din Republica Moldova care își termină 99% din cuvintele socializării anamnezice în ”i” de pildă: ”v-ați luat pastilili, cum au fost nopțilii, să videm probilii, leucocitilii sunt multii, grijă mare”!

Mi-am făcut față în câteva situații extreme și nu am lăsat să mi se vadă fireștile slăbiciuni și vulnerabilități într-un paradox agreabil cel al arestului voluntar la domiciliu și în numele libertăților democratice în uniformă militară și cu echipament de război.

Am învățat să  gătesc: știu să fac ceai, ouă  fierte și nu îmi mai scrijelesc degetele cu cuțitul, în porniri auto-vampirice de a-mi demonstra că am forța și îndemnarea necesare aprinderii focului cu două pietre și o așchie de lemn, de a trăi ca vânător și vânat.

Respect și față de mine însumi distanțarea socială…!”

Comentarii

comentarii