Acasă Actualitate Coroanele de ziua morţilor, doar cu aviz de la primărie

Coroanele de ziua morţilor, doar cu aviz de la primărie

628
DISTRIBUIȚI

Comercializarea produselor specifice zilei de comemorare a morţilor, pe 1 noiembrie, au nevoie de autorizare de la primăria Timişoara.

Cererile pentru obţinerea Avizului în vederea desfăşurării activităţii de comerţ stradal pentru comercializarea produselor specifice zilei de 1 noiembrie, de comemorare a morţilor, se vor înregistra la sediul Primăriei Municipiului Timişoara, camera 12, ghişeele 8 şi 9, în perioada 22-25 octombrie. Avizele se emit pentru o perioadă determinată de timp, în conformitate cu HCL, respectiv pentru activităţi comerciale ocazionale, pe o suprafaţă de 2 mp, comercializare de flori, coroniţe, aranjamente florale, candele. Se acordă o singură locaţie pentru fiecare solicitant. Actele necesare: cerere tip obţinută de la ghişeul 8 sau 9, camera 12 şi copie buletin de identitate, carte de identitate sau copie act  firmă ( copie Certificat Unic de Înregistrare ). Se menţine procedura de achitare a taxei de autorizare, a imprimatului şi a taxei de ocupare a domeniului public în momentul înregistrării cererilor, fără posibilitatea de restituire a acestor taxe, achitarea efectuându-se pe perioada precizată, chiar dacă solicitarea se face pe un număr mai mic de zile din intervalul aprobat.

Locaţiile propuse pentru a efectua această activitate sunt perimetrele cimitirelor din municipiul Timişoara, respectiv, cimitirele din Calea Şagului, Calea Buziaşului, Calea Lipovei, Cimitirul Eroilor, Rusu Şirianu, Stuparilor, Calea Lipovei, în perioada 30 octombrie – 1 noiembrie.

Pentru buna organizare a evenimentului, operatorii economici au obligaţia de a deţine la locul de vânzare, Avizul pentru desfăşurarea comerţului stradal, eliberat de Biroul Autorizare Activităţi Comerciale, dovada achitării taxei de ocupare a domeniului public – în original, documentul de identitate al vânzătorului care să coincidă cu identitatea persoanei menţionate in avizul solicitat. Încălcarea prevederilor legislaţiei în vigoare atrage sancţionarea contravenţională a  persoanei sau reprezentantului firmei de către agenţii constatatori, cât şi retragerea avizului de către emitent.

Salubrizarea permanentă a amplasamentului ocupat este obligatorie, încălcarea acestei prevederi duce la retragerea Avizului eliberat de către autoritatea locală a municipiului Timişoara.

Cedarea dreptului de folosinţă a amplasamentului ocupat în zonele menţionate de către deţinătorul avizului altei persoane, duce la retragerea Avizului şi la sancţionarea contravenţională a faptei. Activitatea comercială desfăşurată cu ocazia acestui eveniment nu trebuie să perturbe circulaţia pietonală din perimetrul cimitirelor, transmit reprezentanţii primăriei.

Comentarii

comentarii