Acasă Cultura Corul de copii al Academiei de Arte ”Lugoj Clasic” a interpretat o...

Corul de copii al Academiei de Arte ”Lugoj Clasic” a interpretat o lucrare vocal-simfonică acompaniat de orchestră

DISTRIBUIȚI

O veste mare! Corul de copii al Academiei de Arte ”Lugoj Clasic” a susținut un frumos și emoționant spectacol și a interpretat o lucrare vocal-simfonică acompaniat de orchestră!

Corul de copii a fost înființat, în 28 septembrie 2022, și după multe proiecte și premii câștigate între timp, iată-l, pentru întâia data într-un concert cu orchestră!

“Mulțumiri sopranei Diana Tugui si New Hope Ensemble din Cluj-Napoca pentru ca ne-au fost aproape în acest proiect”, este mesajul Aurei Twarowskei.

Joi a avut loc concertul de muzică clasică, “Stabat Mater” a compozitorului italian Giovanni Battista Pergolesi. Evenimentula a adus în prim-plan Corul de Copii al Academiei de Arte, care interpretează partitura corală, marcând astfel prima lor întâlnire cu muzica vocal-simfonică de acest calibru.

Solistele acestei serate de excepție au fost Diana Țugui, cu o impresionantă carieră la Opera Națională Română din Cluj-Napoca, și mezzosoprana Aura Twarowska.

Acompaniamentul orchestral a fost asigurat de New Hope Ensemble din Cluj-Napoca, sub conducerea muzicală a maestrei Claudia Crețiu. Transmisiunea a fost asigurată de Raimondo-Mario Rupp.

Înființarea corurilor de copii (corul mic și vorul mare) ale Academiei de Arte „Lugoj Clasic” a avut loc în cadrul primei ediții a Academiei de Arte, în septembrie 2022. La apelul mezzosopranei Aura Twarowska, directorul artistic al proiectului, au răspuns peste 85 de copii din Lugoj și din împrejurimi. Datorită acestui număr, copleșitor de mare, și a diferențelor de vârstă (copii între 2 ani și jumătate și 19 ani), organizatorii și maestra de cor, prof. Claudia Crețiu, au hotărât organizarea copiilor în două coruri, cu repertorii diferite și cu timpi de repetiție diferiți.

Aura Twarowska este fondator și director artistic al Festivalului Internațional Lugoj Clasic și al Concursurilor Internaționale de Canto “Tiberiu Brediceanu” și ” Sabin V. Dragoi”. Aura Twarowska este cetățean de onoare al Municipiului Lugoj și membru de onoare AFAR. Este decorată de președintele României cu Ordinul Meritul Cultural, în grad de cavaler, și premiată de Elite Art Club UNESCO pentru promovarea valorilor culturale românești în țară și în străinătate. Din 2018 este membru corespondent al Academiei Româno-Americane de Arte și Știință. Este membru în board-ul de directori al Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană 2023.

Comentarii

comentarii