Acasă Administraţie „Corul pietonilor” întreabă unde sunt trotuarele pe ambele laterale ale carosabilului de...

„Corul pietonilor” întreabă unde sunt trotuarele pe ambele laterale ale carosabilului de sub pasajul Jiul, promise de constructor

924
DISTRIBUIȚI

La deschiderea şantierului de la pasajul Jiul din Timişoara, primăria anunţa că proiectantul va realiza trotuare pietonale pe ambele părţi ale carosabilului, şi că vor fi şi benzi pentru biciclete special amenajate. În faţa deschiderii obiectivului, pietonii constată că au fost lăsaţi în aceeaşi situaţie, de a se bate cu bicicliştii, tot pe o singură parte a carosabilului. Mulţi timişoreni nu au înţeles ce s-a făcut bun şi pentru pietoni.

În schimb am aflat că bucăţica de trotuar de jumătate de metru, cea veche, la fel de îngustă, care ducea spre Gara de Nord este un trotuar tehnic.

„Am văzut că a apărut iarăşi un cor vizavi de pasajul Jiul. Eu nu am nicio treabă cu corurile astea, în cazul meu contează un singur cor: corul timişorenilor mulţi. Partea dinspre gară nu a avut trotuar şi nu este prevăzută cu trotuar şi pistă de biciclete de uz comun. Pentru că s-a păstrat peretele principal al culeei vechi, altminteri costurile ar fi fost mult mai ridicate, spune proiectantul. Procedându-se aşa, pe partea aceea a fost prevăzut un trotuar mic de uz tehnic. După părerea mea, poate fi folosit ca un trotuar obişnuit pentru pietoni. Pista de biciclete şi trotuar sunt pe partea cealaltă, prin culeea nouă, unde lăţimea este de trei metri. Este avut în vedere să se facă reabilitarea pasajului pietonal, cel pe care l-am pus în uz doar cu o cosmetizare. Se va face o reabilitare şi va fi pe acolo o pista de biciclete ca lumea şi trotuar pentru pietoni ca lumea”, a încercat să lămurească problema primarul Nicolae Robu.

Dacă constructorul neagă că a promis altceva, căutăm declaraţiile de atunci, care spun cu totul altceva despre poziţionarea trotuarelor şi despre promisiunile că bicicliştii şi pietonii nu se vor mai întâlni pe sub pasaj, ca să se mai stingherească.

Comentarii

comentarii