Acasă Actualitate Cosmin Șandru îi cere lămuriri ministrului Cătălin Drulă în legătură cu sensul...

Cosmin Șandru îi cere lămuriri ministrului Cătălin Drulă în legătură cu sensul giratoriu de la intersecția dintre Drumul Boilor și centura de sud

207
DISTRIBUIȚI

Cosmin Șandru, deputat PNL de Timiș, îi cere lămuriri ministrului Transporturilor și Infrastructurii, Cătălin Drulă, de asemenea ales deputat în decembrie, tot în Timiș, dar din partea USR PLUS. Șandru i-a adresat ministrului o interpelare în care îi cere să precizeze care sunt soluțiile legale pentru realizarea acestui sens giratoriu și cine ar urma să suporte costurile, în condițiile în care mare parte din costurile centurii ocolitoare sunt asigurate din fonduri europene.

Reamintim, în iulie, într-una dintre ultimele vizite în calitate de ministru al Transporturilor a lui Lucian Bode – actual ministru de Interne – la Timișoara, s-a ridicat problema acestei intersecții, care inițial nu era prevăzută nici în proiectul Drumului Boilor, nici în cel al centurii. Atunci, fostul primar, Nicolae Robu, din scurt – posibile soluții au fost propuse încă din iunie –, a promis că Primăria va folosi fonduri proprii pentru a realiza un sens giratoriu. Dominic Fritz, după preluarea mandatului, însă, a avut alt punct de vedere și a cerut CNAIR să finanțeze și realizarea acestei intersecții.

Acum, deputatul Cosmin Șandru vrea să vadă dacă, într-adevăr, există vreun proiect în acest sens la Ministerul Transporturilor. „Pentru o corectă informare a timișorenilor și, totodată, având încrederea că promisiunile domnului primar, Dominic Fritz, se vor materializa, am înaintat o interpelare ministrului Transporturilor. Am solicitat lămuriri cu privire la soluțiile legale în vederea includerii unui nou sens giratoriu la intersecția DC 149 (cunoscut ca Drumul Boilor) cu varianta de ocolire Timișoara Sud. Realizarea centurii ocolitoare din partea de sud este de o absolută necesitate pentru Timișoara și zona metropolitană, așadar clarificările trebuie să fie făcute cât mai repede”, transmite Cosmin Șandru.

Interpelarea deputatului Cosmin Șandru către Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor și Infrastructurii:

Comentarii

comentarii