Acasă Administraţie Cosmin Tabără, atac la adresa useriștilor, după ce „duoul Lațcău-Ambruș” ar fi...

Cosmin Tabără, atac la adresa useriștilor, după ce „duoul Lațcău-Ambruș” ar fi negociat și soarta altor două societăți ale primăriei: „Vă purtați mai rău decât comuniștii!”

DISTRIBUIȚI
Cosmin Tabără, președinte PNL Timișoara și viceprimar al municipiului

Marți seară, consilierii locali din Timișoara s-au întâlnit în adunări generale ale acționarilor (AGA) atât la Piețe SA, cât și la Horticultura, pentru a vota, printre altele, noii membri ai consiliilor de administrație. În urma acestei ședințe, Cosmin Tabără, președinte PNL Timișoara și viceprimar al Timișoarei, a ieșit cu un atac, pe rețelele de socializare, la adresa celor din USR PLUS, acuzând un nou „blat” între aceștia și Raul Ambruș. Tabără presupune că useriștii îi oferă acestuia poziții în CA-uri în schimbul votului său la proiectul de hotărâre pentru majorarea tarifelor la gigacalorie.

„În seara aceasta au avut loc ședințele AGA Horticultura și la SC Piețe. Pe ordinea de zi s-a aflat votarea noilor membri ai Consiliilor de Administrație la cele două societăți. Am militat, cum era și normal, pentru oameni obiectivi, cu experiență, de calitate, care să poată pune umărul la asigurarea unui climat bun și care să ducă la dezvoltarea acestor societăți. Așa cum bănuiam, soarta Consiliilor de Administrație a fost pecetluită în birouri, prin negocierea directă Lațcău – Ambruș. Este duo-ul care vrea neapărat să «dezvolte» Timișoara, să reorganizeze societățile…”, spune Tabără.

Acesta spune că PNL Timișoara a votat propunerile celor din USR, însă aceștia sunt cei care au încălcat înțelegerea. „Astăzi, prin numirea oamenilor lui Raul Ambruș în aceste CA-uri, de fapt s-a votat mărirea gigacaloriei. Ăsta este trocul! Fostul liberal Ambruș nu le va vota proiectul de HCL pentru creșterea prețului la gigacalorie pentru până nu-și vede oamenii proptiți în CA-uri! De fapt, prețul gigacaloriei este stabilit în birouri și nu după vreun calcul serios de cost al producției!”, adaugă Tabără.

Președintele PNL Timișoara mai spune că useriștii nu doresc reforme, ci doar „să hotărască unilateral și «bișnițărește» pe banii publici”. Tabără anticipează faptul că, la fel ca în cazul companiei Colterm, situații dezastruoase vor fi și  Horticultura – „după ani buni cu închidere economică pe plus, va urma un an pe minus” – și Piețe SA – „l-au blamat pe Ionuț Nasleu și doresc să aibă un monopol mai mare decât al lui”.

„Dragi colegi, ați venit cu promisiuni de oameni noi, dar vă purtați mai rău ca și comuniștii! Am sperat că împreună putem schimba concepția politică locală, dar mă înșel pe zi ce trece! Știți bine că nu v-am mințit niciodată și niciun lider sau consilier USR nu poate să susțină că aș fi făcut-o. Vă voi spune mereu adevărul în față: ce faceți voi acum nu ajută Timișoara! Ați venit cu proiectul măririi gigacaloriei de 3 ori, v-am spus că nu asta e soluția, v-am spus că trebuie să achiziționați din timp cărbune, ați spus că merge totul pe gaz. Ați decis unilateral gândindu-vă că sunteți unici și rezolvați totul din pix și din postări pe facebook! Timpul îmi va da dreptate și în continuare, pentru că eu rămân drept și vreau să fac administrație indiferent cât de mult vreți să mă izolați! Uitați un lucru: voi sunteți un timp trecători prin Timișoara, eu m-am născut, am crescut și aici rămân!”, încheie Cosmin Tabără.

Vă amintim că, de curând, Ambruș a fost exclus din PNL, dar încă se așteaptă efectuarea tuturor formalităților statutare pentru ca acesta să își piardă mandatul în Consiliul Local. Recent, Ambruș s-a dovedit decisiv pentru USR PLUS în adoptarea proiectului de hotărâre privind taxele și impozitele pe anul 2022, unul care propune mai multe creșteri, cea mai evidentă, de 200%, în cazul impozitelor pe clădiri nerezidențiale deținute de persoane fizice. Pe de altă parte, cu ajutorul useriștilor, au ajuns în CA Colterm patru apropiați ai lui Ambruș, care în trecut erau susținători ai fostului primar Nicolae Robu.

Comentarii

comentarii