Acasă Politica Cosmin Tabără atrage susținere și din partea „seniorilor” liberali în cursa pentru...

Cosmin Tabără atrage susținere și din partea „seniorilor” liberali în cursa pentru președinția PNL Timișoara. Academicianul Ion Păun Otiman, mesaj către viceprimar

1373
DISTRIBUIȚI

Sâmbătă, 3 iulie, PNL Timișoara își alege noul președinte dintre cei doi candidați înscriși: Cosmin Tabără, viceprimar al Timișoarei, și Raul Ambruș, consilier local. Joi, președintele CJT Alin Nica și-a arătat susținerea pentru Tabără, în ideea că „la Timișoara, PNL are nevoie de un om cu anvergură, un profesionist aflat într-o poziție cheie în administrație”.

Vineri, tot de partea lui Tabără se poziționează și Ion Păun Otiman, președintele de onoare al Academiei Române Timișoara, fost rector al Universității de Științe Agricole din Timișoara, un „senior” liberal, care a avut două mandate de senator: 1992-1996 și 2000-2004. În scrisoarea trimisă de Otiman ies în evidență câteva cuvinte, de altfel și „bolduite”, reprezentând argumentele care l-ar recomanda pe Tabără. Aceste cuvinte sunt: competență, consistență, continuitate, viziune de dezvoltare, evoluție benefică, voință, perseverență, moralitate, legalitate.

Redăm integral mesajul de susținere al academicianului Ion Păun Otiman pentru Cosmin Tabără:

Dragă Cosmin,

Îți mulțumesc din suflet, pentru că (după atâta amar de ani, mai mult de 15), în sfârșit, un mai tânăr liberal mă invită, ca senior – retras din prima linie – la Conferința municipală.

Din motive independente de voința și dorința mea, nu pot onora fizic invitația ce mi-ai trimis-o cu atâta generozitate. În schimb, sentimental, din toate punctele de vedere, așa cum îți spuneam și la învestirea ca viceprimar al Timișoarei, sunt alături de tine.

Acum, mai mult ca oricând, în degringolada managerială actuală, caracterizată, mai degrabă, de indecizii, inconsecvență și, pentru a mă exprima delicat, de naivități, Timișoare are nevoie de competență, consistență și, ceea ce este cel mai important, de continuitate și viziune în dezvoltare și, în plus, pentru a realiza atât de necesara evoluție benefică a Timișoarei, de voință și perseverență  în realizarea proiectelor, de moralitate și legalitate în demers.

Cunoscându-te din copilărie, în evoluție și împlinire ca profesionist și familist, sunt convins că vei duce toate cele prezentate de mine, mai înainte, în spiritul și reușita Timișoarei.

Îți doresc mult succes, deoarece de acesta are nevoie, în primul rând, Timișoara. Aștept ca mâine, după reușita ta, să ne aduci nouă, timișorenilor, tuturor celor care așteaptă multe de la tine, un zâmbet și o floare (deoarece florile au dispărut, totalmente, din acest an, din peisajul cu care ne-a obișnuit Timișoara, denumită și împlinită, până nu demult, ca oraș al florilor, parcurilor și al culturii).

02.07.2011

Acad. Păun Ion Otiman”.

Comentarii

comentarii