Acasă Actualitate Cosmin Tabără cere susținerea consilierilor locali pentru amenajarea unui port pe Bega

Cosmin Tabără cere susținerea consilierilor locali pentru amenajarea unui port pe Bega

DISTRIBUIȚI

Timișoara are nevoie de un port pe Bega, spune viceprimarul Timișoarei, Cosmin Tabără. Iar un prim pas este finanțarea unui studiu de fezabilitate, pentru care a fost inițiat un amendament la bugetul local, acum e nevoie de solidaritatea consilierilor locali pentru un asemenea proiect.

”Consilieri, să fim uniți și să susținem, împreună, un SF în bugetul orașului! Una dintre propunerile pe care le susțin la bugetul local este realizarea unui Studiu de Fezabilitate pentru construcția unui Port la Timişoara. Ar fi un prim pas. Am mai spus, dar insist: când vorbim despre un port pe Bega, vorbim despre turism, economie, tineret, viitor. Canalul Bega este puțin exploatat și, din păcate, am rămas la nivelul de pe vremea Imperiului Austro-Ungar. Jalnic, nu? Ecluze pe Bega a fost un proiect minunat anul trecut și, iată, după 70 ani s-a navigat pe Bega, trecand granița spre Serbia. Ba mai mult, trei temerari au ajuns până în Mediterana plecând cu o ambarcațiune din Timişoara. Este momentul să învățam din aceste proiecte și să punem în valoare ceea ce avem, să punem în practică”, spune Tabără.

Un asemenea proiect trebuie gândit pe termen lung, mai subliniază acesta.

”Pentru mine, proiectul Timişoara trebuie gândit pe termen lung și nu de pe o zi pe alta. Fiindcă, dincolo de aspectul de inedit, dincolo de faptul că portul atrage după sine dezvoltarea turistică, un port pe Bega este important pentru economia orașului, fiind una dintre investițiile importante care, deocamdată, lipsesc orașului.”, a încheiat Tabără.

Comentarii

comentarii