Acasă Administraţie Cosmin Tabără: „Riscul de a pierde Pădurea Verde este foarte mare”

Cosmin Tabără: „Riscul de a pierde Pădurea Verde este foarte mare”

DISTRIBUIȚI

Cosmin Tabără, viceprimarul liberal al Timișoarei, trage un semnal de alarmă: Primăria Timișoara poate „pierde” Pădurea Verde. Mai exact, cele 520 de hectare – aproape întreaga pădure, mai puțin aleile – primite acum aproape doi ani s-ar putea reîntoarce la Romsilva dacă primăria nu își îndeplinește până în octombrie obligația de a avea un studiu pentru transformarea acesteia în „pădure-parc”.

Transferul, amintește Tabără, s-a făcut prin Hotărârea de Guvern nr. 790 din data de 25 septembrie 2020. În luna octombrie a aceluiași an fusese semnat și acordul prin care primăria primea pădurea, mai puțin liniile parcelare, dar se obliga să o transforme în „pădure-parc”. Și avea termen de doi ani pentru prezentarea unui studiu de fundamentare, fapt care nu s-a întâmplat până acum, atrage atenția vicele liberal.

Tabără spune că s-a deplasat la București pentru a căuta soluții. Concluziile le prezintă într-o postare pe rețelele de socializare:

„Riscul de a pierde «Pădurea Verde» este foarte mare, pentru că timp de un an și nouă luni nu s-a demarat nici o acțiune pentru deblocarea situației. Înainte de luptele politice, eu pun întotdeauna interesul timișorenilor, iar acum interesul este de a păstra și amenaja această pădure. Pentru a rezolva problema cât mai rapid, m-am deplasat la București, unde am purtat discuții cu reprezentanți ai Ministerul Mediului și Pădurilor despre acest demers atât de important pentru Municipiul Timișoara, dar mai ales pentru a găsi soluții, lucru care s-a și întâmplat.

Acum, mingea este în terenul nostru. I-am comunicat domnului primar cele discutate la București, i-am prezentat soluțiile și faptul că mai avem doar 3 luni la dispoziție pentru rezolva situația. Nu mai este timp de orgolii, de piedici, de ranchiuni, fie ele și politice. E timpul să dăm ceva concret, iar primul pas este realizarea acestui studiu în regim de urgență. Beneficiem de aportul mediului universitar și academic din orașul nostru de unde specialiștii pot ajuta și susține Timișoara”.

Comentarii

comentarii