Acasă Actualitate Cosmin Tabără, viceprimarul Timișoarei, îi felicită pe jurnaliști de Ziua Mondială a...

Cosmin Tabără, viceprimarul Timișoarei, îi felicită pe jurnaliști de Ziua Mondială a Libertății Presei

DISTRIBUIȚI

Iată mesajul viceprimarului Tabară: 
 
“În fiecare an, pe data de 3 mai, se sărbătoreşte Ziua Mondială a Libertăţii Presei. Libertatea presei este o valoare fundamentală pentru democrație.
 
 Libertatea mass-mediei și siguranța jurnaliștilor ar trebuie să fie o prioritate pentru guvernele lumii. Libertatea de informare și libertatea de exprimare trebuie promovate și protejate peste tot în lume. 
 
Apreciez și înțeleg activitatea de jurnalist, și eu am cochetat cu această profesie cândva. Deși nimic nu va înlocui vreodată cu totul ritualul lecturii ziarelor la o terasă, facilitatea de a avea acces la informații cu ajutorul telefoanelor smart ne pune prea des în fața știrilor false.
 
 Una din regulile jurnalismului de calitate este verificarea informației din trei surse. Putem face asta și ca simpli cetățeni, verificând informația pe site-uri legitime de știri, ajutând la stoparea unui fenomen care ia amploare. 
 
De Ziua Mondială a Libertății Presei, îi salut pe acei membri dedicați ai presei care aspiră la cele mai înalte standarde ale profesiei lor. 
 
Tot astăzi, să ne aducem aminte de acei jurnaliști care și-au pierdut viața sau au suferit în căutarea unor știri ori reportaje…!
 
 Sacrificiul lor ne responsabilizează să fim conștienți de importanța acestui domeniu de activitate. 
La mulți ani, jurnaliștilor de pretutindeni!”.

Comentarii

comentarii