Acas─â Actualitate Cosmosul. Elevii. Viitorul.

Cosmosul. Elevii. Viitorul.

533
DISTRIBUIȚI

Prezen╚Ťa, zilele trecute, la Timi╚Öoara, a faimosului Dumitru Prunariu, primul rom├ón care a zburat ├«n cosmos, ├«n urm─â cu 40 de ani, a fost o bucurie pentru copiii ╚Öi adolescen╚Ťii din Banat, dar ╚Öi din ╚Ťar─â. Universitatea de Vest din Timi╚Öoara a organizat un eveniment inspirat de zborul rom├ónului Prunariu, care a adus pe scen─â un grup de elevi eminen╚Ťi, c├ó╚Ötig─âtorii unui concurs de eseuri. Tema eseurilor a fost, ╚Öi ea, generat─â de primul zbor ├«n cosmos, iar num─ârul participan╚Ťilor a fost de c├óteva sute, din toat─â ╚Ťara.

La categoria ÔÇŁelevi de liceuÔÇŁ, premiul I l-a luat Bianca Jivan, elev─â ├«n clasa a zecea a Liceului Teoretic ÔÇŁTraian VuiaÔÇŁ din F─âget, Timi╚Ö, cu un eseu cum numai un adolescent vis─âtor ╚Öi inteligent ar putea s─â scrie. Analiza textului i-a revenit unui grup de profesori ai UVT, condus de prof. univ .dr. M─âd─âlin Bunoiu, prorector al UVT ╚Öi, desigur, profesori de literatur─â.

Premiul I sau bucuria de fi lângă Dumitru Prunariu, o personalitate a domeniului, un model al curajului, a fost răsplata elevei Bianca Jivan.

Elevii au dialogat despre Doru Davidovici, zboruri, dilemele legate de extratere╚Ötri, visuri, speran╚Ťe ╚Öi curaj.

Aceste recunoa╚Öteri dar aripi adolescen╚Ťilor, le dau curaj, iar ei, m├óine, ├«╚Öi iau ÔÇŁzborulÔÇŁ spre viitor!

Comentarii

comentarii