Acasă Actualitate Cosmosul. Elevii. Viitorul.

Cosmosul. Elevii. Viitorul.

DISTRIBUIȚI

Prezența, zilele trecute, la Timișoara, a faimosului Dumitru Prunariu, primul român care a zburat în cosmos, în urmă cu 40 de ani, a fost o bucurie pentru copiii și adolescenții din Banat, dar și din țară. Universitatea de Vest din Timișoara a organizat un eveniment inspirat de zborul românului Prunariu, care a adus pe scenă un grup de elevi eminenți, câștigătorii unui concurs de eseuri. Tema eseurilor a fost, și ea, generată de primul zbor în cosmos, iar numărul participanților a fost de câteva sute, din toată țara.

La categoria ”elevi de liceu”, premiul I l-a luat Bianca Jivan, elevă în clasa a zecea a Liceului Teoretic ”Traian Vuia” din Făget, Timiș, cu un eseu cum numai un adolescent visător și inteligent ar putea să scrie. Analiza textului i-a revenit unui grup de profesori ai UVT, condus de prof. univ .dr. Mădălin Bunoiu, prorector al UVT și, desigur, profesori de literatură.

Premiul I sau bucuria de fi lângă Dumitru Prunariu, o personalitate a domeniului, un model al curajului, a fost răsplata elevei Bianca Jivan.

Elevii au dialogat despre Doru Davidovici, zboruri, dilemele legate de extratereștri, visuri, speranțe și curaj.

Aceste recunoașteri dar aripi adolescenților, le dau curaj, iar ei, mâine, își iau ”zborul” spre viitor!

Comentarii

comentarii