Acasă Sport Covaci este cea mai mică localitate din ţară cu echipă în Divizia...

Covaci este cea mai mică localitate din ţară cu echipă în Divizia “B”

DISTRIBUIȚI

Moment unic în fotbalul românesc…
Performanţă fotbalistică uluitoare într-un mic sat, aflat la câţiva kilometri de Timişoara. Fortuna Covaci, echipa din localitatea cu 600 de locuitori a reuşit, sâmbătă, să-şi asigure promovarea în eşalonul II al fotbalului românesc. Covaci a devenit astfel al doilea sat din România care are o echipă de fotbal în Divizia “B”. Cu mai bine de 30 de ani în urmă, Tomnatic, un alt sat, tot din Timiş, reuşea o altă promovare istorică.

Patronul a trăit promovarea din teren…

Performanţa de la Covaci se datorează în cea mai mare parte lui Florin Macavei, un om de afaceri din Timişoara care a băgat aproximativ 1,5 milioane de euro în echipă.
Macavei a sărbătorit într-un stil aparte performanţa. El a intrat pe teren şi a jucat aproximativ 20 de minute, în finalul partidei.
Ceea ce părea doar un vis irealizabil, s-a întâmplat sâmbătă, când Fortuna Covaci a trecut cu 3-1 de Albina şi a reuşit promovarea matematică în “B”, cu trei etape înainte de finalul campionatului. Partida în sine a fost departe de a fi una spectaculoasă.
Gazdele de la Covaci au beneficiat de un arbitraj părtinitor în multe momente, reuşind să se impună abia în a doua repriză. Centralul Drăgoi este responsabil pentru un penalty inventat şi asistentul Pârlea pentru nenumărate offside-uri văzute doar de el.

Vaci, carduri şi fanfară…

Curioasă a fost şi “mutarea” tehnicianului de la Albina, Petre Vlătănescu, care a ales în partea a doua să-şi schimbe cei mai buni trei jucători.
Asta probabil pentru a nu strica sărbătoarea câmpenească anunţată cu mult timp înainte de meci, la Covaci. Gazdele au sărbătorit cu muzicanţi, mici şi bere, iar la final totul s-a încheiat cu un foc de artificii. “Sunt foarte bucuros, este un moment important pentru sportul din Timişoara.
Obiectivul nostru nu a fost promovarea, ci construirea unei echipe competitive. Am primit asigurări că nu vom vinde locul şi că ne vom juca până la capăt şansa în Divizia B”, a spus, la finalul partidei, Remus Steop.
Antrenorul de la Fortuna Covaci se află la a treia promovare.
La Covaci chiar dacă, aproape la fiecare meci, spectatorii dau nas în nas cu cirezile de vaci, echipa şi conducerea sunt departe de a fi formate din amatori.
La Covaci există o galerie şi o fanfară în tribună, iar intrarea în teren se face pe bază de carduri.

Comentarii

comentarii