Acasă Actualitate COVID-19 în Timiș: doar trei noi cazuri, niciun deces și un focar...

COVID-19 în Timiș: doar trei noi cazuri, niciun deces și un focar declarat închis, de duminică până luni

DISTRIBUIȚI

Luni, 24 mai, Instituția Prefectului Județului Timiș a anunțat doar trei noi cazuri de COVID-19 depistate în ultimele 24 de ore în județ, cu toate că au fost efectuate 349 de teste. De asemenea, pentru a doua zi la rând, niciun timișean infectat cu SARS-CoV-2 nu a mai decedat. În spitale, la ATI rămân internați 56 de pacienți COVID, în timp ce alții 108 sunt în saloane non-ATI.

Două dintre cele trei noi cazuri de COVID-19 din județ au apărut la Timișoara, celălalt fiind din Banloc. După ratele de infectare actualizate, doar două comune rămân pe „roșu” , cu rate de peste 3: Fârdea (5,27) și Nădrag (4,27). Altele cinci, cu rate între 1,5 și 3, sunt pe „galben”: Voiteg (2,42), Fibiș (2,30), Beba Veche (1,96), Moravița (1,81) și Checea (1,71). La Timișoara, rata de infectare pe 14 zile este luni de 0,60 cazuri la mia de locuitori, în timp ce la nivel de județ, incidența este de 0,55.

Alte vești bune vin și în privința focarelor active din județ. De duminică până luni fost declarat închis cel de la centrul de carantină pentru migranți de la Liceul „Dimitrie Leonida” (27 de cazuri). Astfel, în județ rămân două: cele de la căminul privat pentru persoane vârstnice din Checea (șapte cazuri) și de la Penitenciarul Timișoara (18 cazuri).

Comentarii

comentarii