Acasă Actualitate COVID secret, în bisericile din Timişoara?

COVID secret, în bisericile din Timişoara?

9782
DISTRIBUIȚI

Cad tot mai multe capete răpuse de COVID. Fără nicio intenţie de a blasfemia Biserica Ortodoxă Română, credinţa noastră, continuăm să asistăm cu stupoare la tăcerea care acoperă îmbolnăvirile de coronavirus din rândul slujitorilor altarelor din Timişoara. Informaţiile vin haotic, întâmplător, ca în balada Mioriţa, din gură în gură, fiind în final confirmate de realitate, nu de Biroul de presă al Mitropoliei Banatului, condus de ”marele specialist” în comunicare, preotul vicar PENSIONAR Ionel Popescu.

Pe reţelele de socializare a apărut trista informaţie că preotul Cristian, paroh al bisericii Mehala din Timişoara, a fost diagnosticat cu COVID. Au confirmat mai mulţi credincioşi care au participat duminică la Sfânta Liturghie, care au aflat că sunt trei angajaţi infectaţi cu coronavirus. Preotul Cristian – cel care în urmă cu câteva săptămâni susţinea că medicii au “păcălit” cetăţenii când s-a anunţat că preotul militar Radu Bogdan de la Piaţa 700 a murit infectat cu SARS-CoV-2 – este unul dintre cei care acum trebuie să recunoască boala. Mai sunt un preot şi un diacon din aceeaşi biserică copleşiţi de boală. Le dorim însănătoşire grabnică.

Dar de ce se ascunde adevărul? Să fie astfel de preoţi atât de “limitaţi” încât să nege evidenţe de o maximă periculozitate?

Sursele noastre din Catedrala Mitropolitană Timişoara ne-au confirmat: “Da, noi ştim despre ce s-a întâmplat în biserica din Mehala. Ştim că sunt cazuri de COVID”.

Există şi excepţii pozitive. Părintele protopop Zaharia Pereş, în biserica în care slujeşte (Dacia Cetate) are grijă de enoriaşii săi şi închide săptămânal lăcaşul de rugăciune, o zi – două, pentru curăţenie, dezinfecţie şi igienizare.

Revenind la cazurile de îmbolnăviri cu coronavirus, despre acestea nu vorbeşte, la urma urmei, nici radioul sau televiziunea Trinitas, după care, dacă te-ai lua, pandemia nici nu a trecut pe lângă vreun preot. Păcat că adevărul este ascuns până şi în locul în care ar trebui să găsim doar adevăr!

Comentarii

comentarii