Acasă Actualitate COVID-ul a lovit de la începutul anului școlar! În Timișoara și Lugoj,...

COVID-ul a lovit de la începutul anului școlar! În Timișoara și Lugoj, 2 profesori și 9 elevi sunt pozitivi

144
DISTRIBUIȚI

În data de 15 septembrie 2021, în sistemul de învățământ din județul Timiș, existau 5 angajați, printre care și 2 profesori, depistați pozitiv cu COVID19. Patru sunt în Timișoara și unul în Lugoj. De asemenea, au fost confirmați și 9 elevi cu COVID, 8 în Timișoara și unul în Lugoj – a informat Inspectoratul Școlar Județean Timiș.

Ei se află în școli diferite, dar unitățile de învățământ nu sunt închise.

Prof. Marin Popescu, șeful ISJ Timiș, a explicat: ”În cazul elevilor, se face o anchetă de DSP și se stabilește împreună cu conducerea școlii dacă se suspendă cursurile. Dacă e vorba de profesori, e puțin mai complicat. Se face anchetă, iar DSP stabilește suspendarea cursurilor.

Unitatea face un consiliu de administrație care aprobă suspendarea cursurilor, transmite spre avizare ISJ Timiș și noi solicităm CJT suspendarea cursurilor, chiar dacă este vorba de o clasă. Totuși DSP hotărește până acolo încât să ajungem la CJT.  

Acum avem chiar o grupă de preșcolari de la grupa mică de la o grădiniță unde educatoarea a fost depistată cu COVID. Ea a fost luni și marți la ore apoi și-a făcut testul și a descoperit că e pozitivă. Acum copiii sunt la cursuri online!”.

Comentarii

comentarii