Acasă Economic Cramele Recaș fac noi împrumuturi la ING și prelungesc vechile facilități de...

Cramele Recaș fac noi împrumuturi la ING și prelungesc vechile facilități de credit

1373
DISTRIBUIȚI

Acționarii societăților din grupul Cramele Recaș au aprobat contractarea unui nou credit de investiții, de 1,8 milioane de euro, de la sucursala din România a ING Bank Amsterdam, precum și prelungirea unor facilități mai vechi de credit, însumând echivalentul a aproape 10 milioane de euro. Societățile își vor garanta reciproc împrumuturile, ca fidejusori, prin ipoteci mobiliare și imobiliare.

Astfel, Cramele Recaș SA va contracta un împrumut nou de investiții de la ING, în valoare de 1,8 milioane de euro, și va prelungi facilitățile de credit deja existente în valoare de 30 milioane de lei, la aceeași bancă, sub formă de descoperit de cont, precum și un credit de investiții în sold de 600.000 de euro. Pentru aceste împrumuturi, garanți fidejusori vor fi societățile Cramele Recaș Prod SA și Cramele Recaș Vie SA.

Acestea din urmă, la rândul lor, vor prelungi facilități de credit de câte 6 milioane de lei fiecare, sub formă de descoperit de cont, tot la ING, garanți fidejusori fiind, la fiecare, celelalte două societăți din grup. Cramele Recaș produc vinuri în județele Timiș și Arad, unde administrează circa 1.100 de hectare de vie și produc peste 10 milioane de sticle de vin pe an. Jumătate din producție merge la export, în principal în Marea Britanie, Olanda, Germania și SUA. 

Afacerea este deținută de familiile Cox (Philip și Elvira), Gheorghe și Lia Iova și de Ioan și Maria Georgiu. Investițiile planificate pentru anul acesta urmăresc în special optimizarea plantației, achiziționarea de echipamente tehnice, precum și extinderea capacității de producție și depozitare. Compania a investit și anul trecut circa 3 milioane de euro pentru a mări plantația, prin noi achiziții de teren, dar și pentru extinderea halei de depozitare, o nouă linie de îmbuteliere și reînnoirea parcului auto.

Comentarii

comentarii