Acasă Politica Crin Antonescu i-a înmânat diploma de onoare seniorului liberal Horia Musta

Crin Antonescu i-a înmânat diploma de onoare seniorului liberal Horia Musta

DISTRIBUIȚI

Preşedintele PNL a fost, vineri, la Timişoara
Horia Musta, cel care are carnet de membru PNL din 1932, a primit o diplomă de onoare din mâna preşedintelui partidului
Crin AntonescuCrin Antonescu, preşedintele PNL la nivel naţional, a fost, vineri, la Timişoara, însoţit de un alt membru marcant al PNL – prim-vicepreşedintele Ludovic Orban. Aceştia au avut ocazia să se întâlnească cu unul dintre seniorii PNL. Este vorba despre Horia Musta, cel care are carnet de membru din 1932, primit chiar de la I.G. Duca. “Sunt foarte bucuros că ne aflăm împreună în asemenea foarte selectă companie. Toate aceste prezenţe sunt indicii ale domniilor lor pentru tot ceea ce înseamnă judeţul Timiş. Ambii apreciază aşa cum se cuvine judeţul Timiş şi nu aşa cum este el apreciat de actualii guvernanţi”, a spus senatorul PNL de Timiş Nicolae Robu, rectorul Universităţii Politehnice din Timişoara.

“Ideea politicii, aşa cum a fost gândită în Grecia antică, este de a face dreptate, de a face bine celor din jur”
La manifestarea ce a avut loc la Casa Adam Muller Guttenbrunn, 400 de oameni au devenit membri PNL şi şi-au primit carnetul de membru chiar din mâna actualului preşedinte PNL Crin Antonescu. “Cred că în mod fundamental, cei care vin spre politică şi vor să participe la viaţa politică, vor să participe la viaţa politică pentru a participa la decizia în spaţiul public. Ideea politicii, aşa cum a fost gândită în Grecia antică, este de a face dreptate, de a face bine celor din jur. Puterea este a oamenilor, ei trebuie să folosească puterea politică încredinţată numai pentru a face bine celor din jur. Cum spunea Brătianu, politica este un lucru extrem de grav, pentru că oamenii politici iau decizii care influenţează viaţa oamenilor”, spune Ludovic Orban.

“Eu faţă de liberalii din Timiş am avut mereu un respect şi o simpatie cu totul specială”
Crin Antonescu nu este prima dată la Timişoara. Acesta a fost la Timişoara imediat cum a devenit preşedintele PNL la nivel naţional. “Am venit de cum am devenit preşedintele PNL la Timişoara. Astăzi sunt la Timişoara. Îmi voi lansa candidatura la preşedinţia României cred că bănuiţi unde. Nu sunt, vai, timişorean, nu sunt maniac. Nu am vreo iubită secretă la Timişoara, nu am o făbricuţă ceva. Mă gândesc mereu la Timişoara şi vin aici nu doar pentru simbolistica pe care am evocat-o. Vin din convingerea că PNL nu are reuşită deplină în România dacă nu reuşeşte la Timişoara. Eu faţă de liberalii din Timiş am avut mereu un respect şi o simpatie cu totul specială. Domnul Horia Musta a primit carnetul de membru din mâna lui I.G. Duca. Eu nu voi avea linişte până când PNL Timiş nu va fi cel mai bun din ţară”, a spus Crin Antonescu.

“Voi căuta să le dau sfaturi în probleme dificile cu experienţa care o am”
Seniorului Horia Musta i-a fost înmânată o diplomă de onoare chiar de către Crin Antonescu. Horia Musta a scris şi o carte, care în curând va vedea lumina tiparului, în care realizează şi o istorie a PNL. “Mulţumesc iniţiatorilor şi organizaţiilor care m-au onorat cu această diplomă pentru activitatea mea depusă timp de 77 de ani. Voi căuta să le dau sfaturi în probleme dificile cu experienţa care o am. Am dat la tipar o carte care va apărea peste o lună. În aceasttă carte de 780 de pagini am prezentat în partea a patra istoria PNL cu poze.  Când I.G. Duca mi-a înmânat carnetul, la 18 ani, alţi 70 de tineri s-au înscris atunci să fie membri. Regretatul I.G. Duca a ţinut ca personal, în ajun de Sfântul Dumitru, 1932, la orele 20, la sediul, partidului să ne înmâneze carnetele într-un moment festiv. Am avut cinstea să fiu colaborator foarte apropiat un an de zile cu I.G. Duca. A ţinut la mine foarte mult şi m-a făcut corespondent la Viitorul. Între ‘32 şi ‘38 am activat în tineretul liberal. Am fost în conducerea studenţească, am fost vicepreşedintele tineretului pe Banat, eu răspundeam de judeţul Caraş-Severin”, spune seniorul Horia Musta.

“În 12 ianuarie 1990 am reînfiinţat organizaţia judeţeană”
Acesta a fost cel care, alături de alţi liberali, a reînfiinţat organizaţia PNL Timiş. “Dan Lăzărescu m-a invitat să înfiinţez organizaţia din judeţul Timiş. În 12 ianuarie 1990 am reînfiinţat organizaţia judeţeană. Am spus la întâlnire că mă bucur că s-a reînfiinţat partidul, dar pentru mine a venit prea târziu, aveam atunci  77 de ani. Am activat alături de Vio (Viorel Coifan – actual vicepreşedinte PNL Timiş şi consilier judeţean) până când m-am retras ca să las loc la cei mai tineri. În 2004, având 90 de ani, m-am retras definitiv din activitate. Astăzi sunt soldat, simplu membru, cum am fost în ‘32”, a spus Horia Musta. După întâlnirea cu liberalii, Crin Antonescu a avut o întâlnire cu oamenii de afaceri din zonă.

Comentarii

comentarii