Acasă Administraţie Cristian Amza, președintele USR Giroc, este administratorul special al Colterm

Cristian Amza, președintele USR Giroc, este administratorul special al Colterm

217
DISTRIBUIȚI
sursă- Facebook/ Alexandru Cristian Amza

Marți, 23 noiembrie, consilierii locali din Timișoara au votat administratorul special al companiei Colterm. Acesta va fi Cristian Amza, președinte al USR Giroc și fost candidat al partidului la alegerile locale. Propunerea a fost votată de consilierii locali ai USR și PNL. Aceștia din urmă, cu o mențiune: ca cei din USR să își asume tot ce se va întâmpla în viitor cu compania. Amza se regăsește și în ultima formulă a consiliului de administrație al Colterm, cel votat la începutul lunii octombrie.

„Este vorba despre un economist, de un expert contabil, care are și experiență în piața de energie. Este vorba despre Cristian Amza, cetățean de Giroc, 40 de ani, absolvent al facultății de Contabilitate și Informatică de Gestiune. Are și experiență în alte roluri cu cazuri de insolvență, noi credem că ne poate fi un administrator special bun la Colterm. În același timp, deocamdată, operațiunea zilnică va fi asigurată de directorii Colterm. Acolo nu o să fie o schimbare”, a explicat primarul Dominic Fritz.

„În acest moment, salvarea Colterm ține 100% de USR. Probabil e o metodă prin care dl Amza merită recompensat pentru că și-a asumat o candidatură din partea USR la Giroc. Grupul PNL va vota propunerea. Vă urăm mult succes. Nu uitați nici dumneavoastră, nici domnul Amza că depind 50.000 de abonați de deciziile politice pe care le ia USR-ul”, i-a dat replică Adrian Lulciuc, liderul consilierilor locali PNL.

Dan Diaconu, fostul viceprimar liberal, a continuat: „Mai degrabă, această propunere este una cu iresponsabilitate. Administratorul special este nu doar cel ce propune planul de restructurare, ci și cel care administrează activitatea de zi cu zi a Coltermului. Să veniți cu un personaj politic pur ca propunere din acest punct de vedere, cineva care nu a văzut în viața lui Coltermul, cineva care nu are nicio experiență în termoficare și care trebuie să scoată Coltermul prin această iarnă, prin această insolvență cred că înseamnă un sfârșit pe care îl previzionam de mai mult timp (…) Din martie, de când nu ați plătit certificatele”.

În afară de Amza alte propuneri nu au fost. A existat, în schimb, cererea lui Radu Țoancă de a fi vot secret, așa cum ar recomanda, potrivit lui, Legea Guvernanței Corporative. Deși acesta a atras atenția că există un risc asumându-se un vot normal, consilierii USR nu au găsită prevederea legală care să îi dea dreptate social-democratului, astfel că s-a votat prin Zoom. Au fost „împotrivă” sau s-au abținut consilierii PRO România și PSD: Roxana Iliescu, Marius Craina, Radu Țoancă, Ioan Szatmari și Andra Lăpădatu.

De menționat ar fi că noul administrator special va fi remunerat la nivelul unui viceprimar, adică la aproximativ 12.000 de lei/lună net (peste 20.000 brut). Roxana Iliescu a propus un nivel asemănător cu cel al directorului, undeva în jur în de 7-8.000 de lei/lună, însă s-au strâns numai 13 voturi „pentru”, cu unul mai puțin decât ar fi trebuit pentru aprobare. Împotrivă au fost cei 13 consilieri USR, iar singurul care a lipsit de la ședință a fost Raul Ambruș.

Potrivit documentelor care au însoțit proiectul de hotărâre, administratorul special are următoarele atribuţii:

  • a)participă, în calitate de reprezentant al debitorului, la judecarea acţiunilor prevăzute la art. 117-122 ori a celor rezultând din nerespectarea art. 84;
  • b)formulează contestaţii în cadrul procedurii reglementate de prezenta lege;
  • c)propune un plan de reorganizare;
  • d)administrează activitatea debitorului, sub supravegherea administratorului judiciar, după confirmarea planului, doar în situaţia în care nu i s-a ridicat debitorului dreptul de administrare;
  • e)după intrarea în faliment, participă la inventar, semnând actul, primeşte raportul final şi situaţia financiară de închidere şi participă la şedinţa convocată pentru soluţionarea obiecţiunilor şi aprobarea raportului;
  • f)primeşte notificarea închiderii procedurii.

Comentarii

comentarii