Acasă Politica Cristian Buşoi: “Cerem oprirea intimidării, răpirii şi torturării cetăţenilor moldoveni”

Cristian Buşoi: “Cerem oprirea intimidării, răpirii şi torturării cetăţenilor moldoveni”

DISTRIBUIȚI

Cristian_BusoiÎn urma iniţiativei deputaţilor liberali români, Grupul ALDE a decis zilele trecute să promoveze o rezoluţie în Parlamentul European şi să cheme Consiliul şi Comisia la o dezbatere în plenara de săptămâna viitoare de la Strasbourg cu privire la situaţia din Moldova. "Spun fără ezitare că alegerile din Republica Moldova au fost fraudate şi rezultatul lor falsificat. În campania electorală opoziţiei nu i s-a permis accesul echilibrat la posturile publice, liderii opoziţiei au fost hărţuiţi, instituţiile statului au făcut campanie pentru comunişti. Buletinele de vot tipărite în plus, listele suplimentare foarte dubioase şi numărul suspect de mare de voturi anulate la secţiile din străinătate sunt alte dovezi ale falsificării voinţei cetăţenilor moldoveni.
Cerem oprirea intimidării, răpirii şi torturării cetăţenilor moldoveni, eliberarea imediată a celor arestaţi şi continuarea procedurilor judiciare în conformitate cu legile internaţionale.
Autorităţile din Republica Moldova trebuie să facă de urgenţă publică lista celor reţinuţi şi să permită familiilor, avocaţilor şi reprezentanţilor organizaţiilor nonguvernamentale contactul cu aceştia", a spus europarlamentarul Cristian Buşoi (preşedintele PNL Timiş) în dezbaterea din cadrul Grupului ALDE.
Intervenţia deputaţilor români a fost susţinută de Baroana Emma Nicholson, care a participat la observarea alegerilor parlamentare din Moldova, ca reprezentant al Parlamentului European.
Preşedintele Grupului ALDE, Graham Watson susţine de asemenea iniţiativa deputaţilor liberali români pentru o rezoluţie privind Moldova.
Parlamentul European va discuta această temă în reuniunea extraordinară a Comisiei pentru Afaceri Externe în această după-amiază, unde deputaţii liberali vor participa la dezbatere.
La reuniune va participa ministrul român de externe, Cristian Diaconescu.

Comentarii

comentarii