Acasă Politica Cristian Buşoi, desemnat prim-vicepreşedinte al PNL

Cristian Buşoi, desemnat prim-vicepreşedinte al PNL

344
DISTRIBUIȚI

busoi

Conducerea comună PNL-PDL va avea 14 prim-vicepreşedinţi. În structura de conducere al democrat-liberalilor există deja 7 prim-vicepreşedinţi. Pentru asigurarea simetriei în conducerea noului partid, şi PNL şi-a desemnat vineri 7 prim-vicepreşedinţi.

Aceştia au fost aleşi dintre cei 31 de vicepreşedinţi ai partidului. Printre aceştia, şi europarlamentarul Cristian Buşoi, reprezentant al filialei judeţene Timiş a PNL.

Vicepreşedintele PNL Teodor Atanasiu a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că liberalii au decis în ultima şedinţă a Delegaţiei Permanente a partidului că şapte dintre vicepreşedinţii PNL vor avea statutul de prim-vicepreşedinţi asimilaţi în structura de conducere comună cu PDL, ca urmare a fuziunii.

Atanasiu a confirmat că se află între prim-vicepreşedinţii asimilaţi, deoarece în conducerea PNL s-a decis ca primii şase vicepreşedinţi în ordinea descrescătooare a numărului de voturi obţinute la congresul să obţină acest Statut.

Aceştia sunt Ludovic Orban, Teodor Atanasiu, Dan Motreanu, Marin Almăjanu, Alina Gorghiu şi Cristian Buşoi.

Celor şase li se adaugă vicepreşedintele PNL Răducu Filipescu, lider al organizaţiei Călăraşi, care a obţinut acest statut pentru rezultatele obţinute la alegerile europarlamentare.

De asemenea, în structura centrală conducere a PNL, după fuziune, vor intra pe lângă membrii BPN al PNL şi preşedinţii primilor zece organizaţii în ordinea descrescătoare numărului de voturi obţinute la europarlamentare, dar care nu au funcţii de vicepreşedinte, dar şi liderii grupurilor parlamentare şi liderul delegaţiei de europarlamentari, Adina Vălean.

În PNL funcţia de prim-vicepreşedinte a fost deţinută de Klaus Iohannis, până la congresul partidului din luna iunie, când această poziţie a fost desfiinţată la solicitarea actualului preşedinte al PNL.

În schimb, PDL are în prezent şase prim-vicepreşedinţi, iar în urma fuziunii cu FC şi Mihai Răzvan Ungureanu va deţine această funcţie.

Comentarii

comentarii