Acasă Actualitate Cristian Moș, candidat la președinția Consiliului Județean: „USR PLUS va facilita și...

Cristian Moș, candidat la președinția Consiliului Județean: „USR PLUS va facilita și încuraja investițiile în domeniile STEM, în special în domeniul medico-farma” (P)

977
DISTRIBUIȚI

De zeci de ani, Timișul se dezvoltă fără viziune sau voință, din inerție, fără prea mare ajutor din partea guvernanților. Așa a apărut în 2016 o formațiune politică nouă, așa au ajuns niște tineri îndrăzneți să se lupte cot la cot cei care de 30 de ani fac legea.

Cristian Moș este unul dintre acești tineri. El nu este un politician de carieră, ci un inginer cu o experiență de peste 14 ani ani în domeniul privat. Un un lider de echipă la o companie care produce echipamente medicale. Un om care astăzi vă cere votul.

De ce candidează? Pentru că „Timișul este cu zeci de ani în urmă față de Europa. De asta am intrat în politică, de asta sunt în cursa pentru președinția Consiliului Județean Timiș, pentru ca împreună cu voi să facem Timișul să-și atingă potențialul.”

Cristian Moș își propune ca, împreună cu echipa lui, să facă din Timiș cel mai dezvoltat și mândru județ din România, așa cum merită să fie. Iar asta nu este o promisiune goală, ci chiar motivul pentru care filiala județeană USR PLUS există, iar Cristian candidează.

Timișul îndeplinește toate condițiile pentru a deveni un centru important de cercetare și dezvoltare, tocmai de aceea viziunea lui Cristian Moș pentru Timiș se leagă strâns atât de mediul academic cât și de cel privat.

Avem nevoie de industrii care să răsplătească capitalul uman foarte bine pregătit pe care-l avem în Timiș. Nu degeaba suntem unul dintre cele mai improtante centre universitare din România. Dar noi nu profităm cu adevărat de acest lucru. Inovația mai că a dispărut din ograda noastră… și nu există niciun plan pentru a redresa situația.

Visul lui Moș pentru Timiș este dezvoltarea acestor industrii STEM care să ofere oportunități valoroase celor mai buni dintre noi. Să producem bunuri și servicii de mare valoare adăugată, exact cum fac vecinii noștri din vestul Europei. Consiliul Județean sub o administrație USR PLUS va facilita și încuraja investițiile în domeniile STEM, în special în domeniul medico-farma.

Timișul și Timișoara au mediul academic necesar pentru a putea investi serios în cercetare și dezvoltare. Avem capitalul uman necesar care să profite de aceste oportunități și care să beneficieze de aceste investiții.

Administrația trebuie să ajute și să faciliteze. Adiministrația trebuie să aibă un PLAN de dezvoltare, un plan public și transparent care să unească comunitatea spre niște țeluri comune.

Pe 27 septembrie avem o șansă care vine doar din patru-n patru ani. Avem șansa să aducem Timișul acolo unde trebuie să fie, pe o traiectorie a dezvoltării, investițiilor și oportunităților de muncă.

Comandat de USR – Organizația Județeană Timiș

Executat de Logos Consulting

Cod mandatar financiar: 21200251

Comentarii

comentarii