Acasă Actualitate Cristian Oancea, manager Spital “Victor Babeș” Timișoara: ” Deja fac o săptămână...

Cristian Oancea, manager Spital “Victor Babeș” Timișoara: ” Deja fac o săptămână de la vaccinare. Nu am avut nicio reacție adversă nici eu, nici colegii mei”

987
DISTRIBUIȚI

Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infectioase din Timisoara a vorbit, astazi, intr-o interventie telefonica la Realitatea PLUS, despre eficienta vaccinului antiCovid, dar si despre situatia cadrelor medicale din spitalul pe care-l conduce, vaccinate impotriva noului coronavirus. “Trebuie sa punem in balanta ce ne dorim: sa trecem prin boala si sa riscam sa ramanem cu sechele, sa nu mai existe paturi in spital sau sa ne vaccinam? Daca lumea e bine informata, va lua decizia in cunostinta de cauza”, a spus doctorul Oancea.

“Deja fac o saptamana de la vaccinare. Nu am avut nicio reactie adversa nici eu, nici colegii mei in afara de o usoara durere la locul inocularii, ce a trecut in cateva ore. Avem un vaccin sigur in acest moment”, a spus medicul.

Potrivit acestuia, vaccinul are o eficienta de peste 90%, iar – dupa cate se stie pana in prezent – persoanele care se vaccineaza pot dezvolta boala,vor face o forma usoara a ei.

“Devenim imuni dupa 12-14 zile de la vaccinare, depinde de fiecare dintre noi. Trebuie sa punem in balanta ce ne dorim: sa trecem prin boala si sa riscam sa ramanem cu sechele dupa boala, sa nu mai existe paturi in spital sau sa ne vaccinam? Daca lumea e bine informata, va lua decizia in cunostinta de cauza. Vaccinarea e calea cea mai sigura in acest moment”, a mai spus managerul Spitalului de Boli Infectioase din Timisoara.

Cristian Oancea sustine ca rata de vaccinare in cazul spitalului de la Timisoara a fost de 90%: “Nu au refuzat vaccinul colegii (sa se vaccineze – n.r), dar au existat cazuri cu ceva cormobiditati la momentul vaccinarii. Se vor vaccina in perioada urmatoare”.

Cat priveste testele rapide aantigen, medicul a precizat ca sensibilitate si eficienta acestora este de 90%, iar marja de 10% se refera la un diagnostic de tip fals pozitiv sau fals negativ.

“La 7, 8 chiar si 9 zile de la un contact cu o persoana pozitiva pot sa apara primele simptome. Conteaza unde este recoltat testul pentru ca mediul de recoltare poate interfera cu rezultatul. Testul PCR are eficienta de 100%”, a explicat acesta.

Comentarii

comentarii