Acasă Economic Criza a închis aproape 5.000 de IMM-urilor din Regiunea Vest

Criza a închis aproape 5.000 de IMM-urilor din Regiunea Vest

DISTRIBUIȚI

Federaţia Regională a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii Regiunea Vest (FRIMM VEST) şi alianţele patronale îşi continuă demersurile de a sprijinii sectorul IMM şi centralizează în continuare situaţiile dificile de care se loveşte acest sector în Regiunea de Vest a României. În acest sens au fost centralizate datele statistice solicitate Oficiile Registrului Comerţului din Arad, Timiş, Caraş-Severin şi Hunedoara, privind firmele radiate, dizolvate voluntar şi care au depus cereri de suspendare de activitate în perioada ianuarie – aprilie 2009.
În urma centralizării, a fost constatat un număr de 1065 de firme radiate, 2410 firme care au depus cereri de suspendare a activităţii şi 1361 de firme care au fost dizolvate, cifrele referindu-se la un total din întreaga Regiune Vest.
Timişul este "campion" cu 495 de firme radiate, 425 de firme dizolvate voluntar şi 1125 care şi-au suspendat activitatea. Urmează apoi Hunedoara cu 354 de radieri, 894 de dizolvări şi 322 de suspendări, Aradul cu 175, 24 şi 895 şi Caraş-Severin cu 41, 18 şi 68. După principala activitate declarată, cele mai afectate firme sunt în domeniul comerţului cu amănuntul, construcţii şi servicii. Situaţia IMM-urilor este foarte sumbră, în contextul efectelor negative ale crizei financiare mondiale, care continuă să pună lacătul pe afacerile din România.

Comentarii

comentarii