Acasă Actualitate Criză de sânge la Timișoara! Cum puteți dona? Vaccinurile anti-COVID nu interzic...

Criză de sânge la Timișoara! Cum puteți dona? Vaccinurile anti-COVID nu interzic donarea

1812
DISTRIBUIȚI

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Timișoara atenționează că sistemul de sănătate se află într-o criză de sânge, de aceea reprezentanții CRTS Timișoara fac apel la cetățenii care pot dona sânge să vină să doneze, pentru a le fi oferită o șansă pacienților aflați în stare critică și care necesită transfuzii urgente.

”Avem nevoie de sânge din toate grupele: O, A, B și AB. Mulțumim!”, este mesajul CRTS Timișoara.

Vaccinurile împotriva COVID-19 disponibile în România în acest moment, Pfizer BioNTech și Moderna, permit donarea de sânge imediat după vaccinare, fără o perioadă de așteptare.

În momentul de față, România dispune de vaccinurile împotriva COVID-19 bazate pe tehnologia ARN-ului mesager. Molecula de ARN mesager nu prezintă potențial infecțios și este înlăturată din organism odată ce și-a îndeplinit scopul, acela de a produce proteina Spike care declanșează răspunsul imun.

Chiar dacă suntem în mijlocul unei pandemii, nevoia de sânge a spitalelor rămâne constantă, și de aceea este bine să donăm sânge dacă îndeplinim condițiile obișnuite pentru a deveni donatori.

Există posibilitatea programării de la distanță pentru donarea de sânge, prin intermediul unor aplicații mobile www.donorium.ro.

Donează sânge! Generozitatea ta poate salva viețile altor oameni -mai îndeamnă CRTS Timișoara, strada Martir Marius Ciopec nr. 1, lângă Spitalul Județean Timișoara, tel: 0356 175 711.
http://www.ctstimisoara.ro/

 

Comentarii

comentarii