Acasă Sănătate Criză la Ambulanţa Timiş: 20 de maşini de intervenţie trebuie înlocuite urgent

Criză la Ambulanţa Timiş: 20 de maşini de intervenţie trebuie înlocuite urgent

424
DISTRIBUIȚI

ambulanta

Ambulanţa Timiş are 74 de maşini de intervenţie învechite, iar incidente pot apărea în orice clipă, atunci când medicii vor să ajungă în cel mai scurt timp la un bolnav, pentru a-l salva.

„De acum încolo, maşinile de intervenţie o să cadă. Întrevăd o criză”, a declarat Leonida Iancu, directorul Ambulanţei.

Serviciul Județean de Ambulanță Timiș a trimis o cerere către Ministerul Sănătății, pentru înlocuirea a cel puţin 20 de maşini. Era preconizat ca să fie schimbate câte 10 pe an, dar nu se întâmplă aşa. Solicitarea este foarte mare. În 24 de ore, în Timiş, sunt înregistrate 310 cazuri de intervenţie medicală, iar în ultimele 5 luni ale anului 2014 au fost 54.500 cazuri. 90% din intervenţii sunt făcute de Ambulanţa Timiş. Restul de 10%, de SMURD, de pompieri şi de serviciile private.

Cei 55 de medici şi 149 de asistente lucrează în condiţii de stres formidabile, iar epuizarea fizică şi psihică este foarte mare. În total, sunt 400 angajaţi, cu tot cu şoferi, ambulanţieri şi personal necalificat. Din păcate, normarea a fost făcută acum 15 ani şi nu este adaptată nevoilor actuale. În acest moment, ar fi nevoie de cel puţin 640 de angajaţi, pentru ca activitatea să decurgă normal.

Comentarii

comentarii