Acasă Actualitate Crosul Prieteniei și Ziua Europeană a Sportului Școlar 2019, la Școala nr....

Crosul Prieteniei și Ziua Europeană a Sportului Școlar 2019, la Școala nr. 2 Timișoara

641
DISTRIBUIȚI

Elevii Școlii Gimnaziale nr. 2 din Timișoara, împreună cu preșcolarii din Grădinița cu Program Prelungit nr. 29 Timișoara, structură a școlii, au marcat, la sfârșitul săptămânii, Ziua Europeană a Sportului Școlar 2019, prin mișcare și voie bună.

Cei mai mici preșcolari și-au făcut programul de jocuri de mișcare, iar cei din grupele mari, împreună cu colegi din ciclul primar și ciclul gimnazial, au participat la „Crosul Prieteniei”.

Acest proiect se dorește a fi o modalitate de promovare cât mai vizibilă a educației fizice și sportului la nivel european.

Anul acesta, pe lângă activitățile sportive a existat și o secțiune legată de stilul de viață sănătos prin care se promovează în rândul copiilor consumul de apă, fructe și legume, venind ca o completare a recomandării privind o viață activă.

Coordonatorii ciclului gimnazial la Școala nr. 2 Timișoara sunt profesorii de educație fizică și sport Daniela Brînzei și Alin Roșu. Coordonatorul ciclului primar este profesoara pentru învățământul primar Oana Pentea, iar la ciclul preșcolar Grădinița cu Program Prelungit nr. 29, profesorii pentru învățământul preșcolar Diana Stein și Dochia Hrebenaci.

Federația Română Sportul pentru Toți, cu sprijinul Asociației Județene Sportul pentru Toți Timiș, cu cofinanțarea Comisiei Europene prin Programul Erasmus + a organizat Ziua Europeană a Sportului Școlar, în strânsă legătură cu Săptămâna Europeană a Sportului (23-30.09.2019).

Ziua Europeană a Sportului Școlar a implicat în acest an 2,5 milioane de elevi europeni din 8.500 de școli în acțiunea intitulată #BeActive.

Comentarii

comentarii