Acasă Administraţie Cu acceptul lui Titu Bojin, şeful Apelor Banat, Podul Jiul se poate...

Cu acceptul lui Titu Bojin, şeful Apelor Banat, Podul Jiul se poate construi

1536
DISTRIBUIȚI

Podul peste Bega, din prelungirea Pasajului Jiul, se poate construi. Vestea bună a venit marţi de la Titu Bojin, şeful Apelor Banat, care a informat Primăria în acest sens.

„Am primit o înştiinţare de la directorul Apelor Banat, Titu Bojin, vestea este foarte bună privind podul şi sper că va debloca situaţia. (…). În concordanţă cu legislaţia UE, noi avem pe Bega un alt fel de tip de navigaţie. S-a făcut o altfel de analiză şi (…) pentru felul de navigaţie practicat pe Bega este suficientă înălţime de 4 metru (între luciul de apă şi ‘burta’ podului, n.r.). Noi avem ceva mai mult de 4 metri. Îndeplinim cerinţa”, a anunţat primarul Nicolae Robu.

Acum primăria trebuie să trimită documentaţia la Ministerul Transporturilor, care în baza concluziilor Apelor Române, trebuie să dea avizul, iar construcţia podului poate începe.

Vă reamintim că situaţia intrase într-un blocaj, în ultimele două săptămâni, după ce Apele anunţaseră că distanţa dintre luciul de apă şi cea mai joasă partea a podului trebuie să fie de 6 metri, ca la vapoarele de mare capacitate.

Aceasta ar fi însemnat refacerea proiectului, care ar fi băgat mâna adânc în punga bugetului local, până la posibilitatea de a se renunţa la construirea podului.

Comentarii

comentarii