Acasă Cultura Cu Anansi, zeul african al poveștilor, la cele două bufnițe din Timișoara

Cu Anansi, zeul african al poveștilor, la cele două bufnițe din Timișoara

1123
DISTRIBUIȚI

Cu Anansi, zeul african al poveștilor, nu ne-am întâlnit decât în vis, dar cărțile din noua colecție de literatură universală coordonate de Bogdan-Alexandru Stănescu sunt chiar La Două Bufnițe Timișoara, citite rând cu rând și recomandate de echipa Bufnițelor.

”În această toamnă ne lăsăm purtați de pânza de povești ce stă sub semnul Anansi. World Fiction, o pânză pe cât de puternică, pe atât de vulnerabilă, pe care noi, librari și cititori îmbufnițați, o putem proteja și o putem susține pentru ca ea să devină cât mai mare, cât mai întortocheată. O pânză de păianjen la baza căreia stă tăcerea cu chipurile ei cât mai diverse, pentru că de acolo, din mijlocul tăcerilor, se țese firul poveștii”, spune cele două bufnițe.

“Am avut tot timpul în minte imaginea unei clădiri pe care o încep, la baza căreia ar fi trebui să stea mari scriitori de secol XX, clasici ai modernității. Ar fi urmat etajele autorilor consacrați, dar în viață, pentru ca următorul etaj să fie cel al memoriilor și jurnalelor, pe umerii cărora s-ar fi sprijinit eseurile, pentru ca mansarda, locul special de refugiu, să fie locuită de poezie. Așa s-au născut cele cinci serii ale colecției: Anansi Clasic, Contemporan, Ego, Mentor și Blues. Iar Anansi e zeul poveștilor, care dansează urcând treptele acestei clădiri fantomatice “, spune Bogdan-Alexandru Stănescu.

Comentarii

comentarii