Acasă Actualitate Cu binecuvântarea ÎPSS Ioan, biserica solidară cu seniorii din Timiș, în pandemia...

Cu binecuvântarea ÎPSS Ioan, biserica solidară cu seniorii din Timiș, în pandemia COVID! Cazul Ghiroda

267
DISTRIBUIȚI

Din cauza pandemiei de COVID19, mulți bătrâni din cadrul satelor din Timiș, întâmpină dificultăți în a-și procura alimentele de bază și mulți nu au niciun ajutor, fiind singuri.

Un exemplu, este și cazul comunei Ghiroda, unde seniorii au mari probleme de a-și procura alimentele de bază, datorită perioadelor de carantinare a localității, precum și a timpului limitat în care oamenii în vârstă pot merge la magazin, motiv pentru care preoții parohiei alături de credincioșii lor au hotărât să se implice în ajutorarea persoanelor vârstnice.

La începutul  Postului Sfintelor Paști, în parohia Ghiroda Veche, s-au desfășurat mai multe activități filantropice, prin care s-a încercat apropierea de toți credincioșii care au nevoie de sprijin în această perioadă.

Una dintre aceste activități a constat în pregătirea unor pachete cu alimente perisabile și neperisabile și măști, împărțite unor familii din parohie, care se descurcă mai greu. Această activitate a fost inițiată de preotul paroh, Caius Andrașoni, de preotul slujitor Ciprian Cristea și de tinerii de la grupul de cateheză duminicală, care și-au dorit să facă o faptă bună, în această perioadă, când multe familii sunt greu încercate.

În perioada următoare, tinerii de la grupul de cateheză vor pregăti și o expoziție de icoane cu vânzare, care va fi prezentată în biserica parohială, iar din bănuții ce se vor strânge, vor fi ajutate și alte familii aflate în dificultate.

Tot în această perioadă în parohia Ghiroda, datorită dragostei credincioșilor și cu binecuvântarea ÎPSS Ioan, a fost inițiată o colectă pentru o familie de credincioși, căreia i-a ars casa, fiind colectată suma de 9.500 lei. Prin implicarea preoților și credincioșilor parohiei se dorește ca această familie să beneficieze de un cămin, cât mai repede, pentru a putea locui în condiții optime.

Urmând îndemnul Sfântului Ioan Gură de Aur, „fără milostenie, însăși rugăciunea este fără rod”, parohia Ghiroda Veche va fi aproape de credincioșii săi.

 

Comentarii

comentarii