Acasă Actualitate Cu “harta ruşinii” în mână, inspectorii Gărzii de Mediu verifică străzile murdare...

Cu “harta ruşinii” în mână, inspectorii Gărzii de Mediu verifică străzile murdare din Timișoara

DISTRIBUIȚI

Ghidați de “harta ruşinii” realizată de timișoreni la inițiativa Ligii Vest, inspectorii Gărzii de Mediu Timiș au plecat pe teren. Au început să verifice fiecare stradă murdară care apare pe harta creionată de timișoreni.

”Ca urmare a apariţiei în mass-media a sesizărilor cu privire la starea de salubrizare defectuoasă a străzilor din municipiu Timișoara am demarat un control la primărie. 16 străzi din Timișoara vor fi verificate, în primă fază. Nu este pentru prima dată când administratia este sanctionata din cauza mizeriei. Anul trecut, inspectorii de mediu au facut 6 controale la Primaria Timişoara. S-au aplicat 2 amenzi contravenţionale în valoare de 210.000 lei, iar cealalta in cuantum de 10.000 de lei”, a declarat Luci Mușuroi – Garda de Mediu Timiș, pentru observatornews.ro.

Organizația civică Liga Vest a lansat campania ”Mizerie la metru”, prin care cheamă din nou timișorenii la acțiune. Ei sunt îndemnați să măsoare înălțimea stratului de frunze, noroi, frunze, nisip, adunat la marginea trotuarului, pe strada pe care locuiesc și să trimită pozele către organizație.

De luni de zile multe dintre străzile Timișoarei nu au mai văzut mătura. Frunzele din toamnă, amestecate cu praf și noroi, au format în unele locuri și straturi de 10 cm.

Primăria Timișoara are contract cu 4 firme de salubritate.

Comentarii

comentarii