Acasă Eveniment Cu maşina pe trecerea de pietoni — FOTO

Cu maşina pe trecerea de pietoni — FOTO

DISTRIBUIȚI

În zona Pieţei Unirii din Timişoara există zeci de treceri de pietoni, însă majoritatea dintre acestea sunt nefuncţionale. Zilnic, zeci de maşini stau parcate chiar pe zebră. Aşa că pietonii sunt nevoiţi să încalce legea şi să traverseze strada direct pe carosabil. Anul trecut, angajaţii Administraţiei Domeniului Public din Timişoara au reuşit să ridice peste trei sute de autoturisme care erau parcate pe trecerile de pietoni. Insuficient însă, dacă ne gândim că aceştia au reuşit să ridice mai puţin de o maşină pe zi. {vsig}galerie/pozemasinipezebra{/vsig}

„Străzile sunt înguste şi nu putem interveni cu utilajele pe care le avem, în momentul de faţă, în dotare”
Mai marele ADP, Liviu Barbu, spune: „Noi nu putem ridica autovehicule de capul nostru, noi acţionăm împreună cu poliţiştii de la rutieră şi cu agenţii comunitari. În zonele centrale ale oraşului întâmpinăm însă şi dificultăţi. Asta pentru că străzile sunt înguste şi nu putem interveni cu utilajele pe care le avem, în momentul de faţă, în dotare. Asta pentru că acestea sunt prea mari. Aşa că anul acesta vom achiziţiona şi maşini mici, pentru a putea ridica maşinile parcate ilegal în zonele centrale din Timişoara” 

„Legea în  baza căreia acţionam noi până acum a fost atacată în contencios de fostul prefect Ovidiu Drăgănescu”
Comisarul şef Gheorghe Moldovan spune că acţionează împreună cu cei de la ADP şi îi are în vedere pe toţi cei care parchează în locuri interzise. ”În fiecare zi, acţionăm împreună cu cei de la ADP. Noi îi avem în vedere nu doar pe cei care parchează pe trecerile de pietoni, ci şi pe cei care opresc în locurile unde acest lucru este interzis. Zilnic, ridicăm maşini şi aplicăm sancţiuni celor care încalcă legea”, spune Gheorghe Moldovan. În schimb, poliţiştii comunitari din Timişoara spun că ei nu mai au în baza cărei legi să acţioneze. „Legea în  baza căreia acţionam noi până acum a fost atacată în contencios de fostul prefect Ovidiu Drăgănescu. În momentul de faţă, noi putem să-i amendăm doar pe cei care sunt parcaţi pe spaţiul verde”, spune Nicoleta Popa, purtător de cuvânt la Poliţia Comunitară Timişoara. În Timişoara sunt înscrise aproape 200.000 de autoturisme şi există doar 12.000 de locuri de parcare.

Comentarii

comentarii