Acasă Actualitate Cu proiecte finanțate din Fondul Științescu, copiii și tinerii din Timiș vor...

Cu proiecte finanțate din Fondul Științescu, copiii și tinerii din Timiș vor construi o mașină de formula 1 și vor extrage ADN-ul dintr-o căpșună

588
DISTRIBUIȚI

Copiii din Timiș au multe proiecte și multe idei inovative. Nouă proiecte ale copiilor și tinerilor din Timiș vor fi finanțate de Fundația Comunitară Timișoara, prin Fondul Științescu, cu 225.000 delei.

În perioada iulie – octombrie 2018, copiii vor fi implicați în proiecte precum scoaterea ADN-ului dintr-o căpșună, vor construi un biciclu, o mașină de formula 1 și un kart, vor face experimente cu apă, vor recompune imagini scanate folosind tehnologia 3D, vor construi un trenuleț care levitează, vor realiza sculpturi interactive generatoare de sunete și lumini, la care se adaugă și alte aplicații practice deosebite.

Peste 2.000 de copii și tineri cu vârste între 6 și 18 ani, dintre care peste 300 din zona rurală, din Timiș, vor beneficia de îndrumarea a mai mult de 40 de mentori care îi vor implica în experimente și activități practice pentru a învăța și îndrăgi știinţele, tehnologia, ingineria, artele digitale şi matematica.

Fundația Comunitară Timișoara a lansat Fondul Științescu, program de promovare a științei și tehnologiei în rândul copiilor și adolescenților din Timișoara și din județul Timiș. Mentorii sunt doi profesori din cadrul Experimentarium TM, un spațiu unic în România pentru familiarizarea publicului cu noțiuni practice de fizică, profesioniști din comunitate, ingineri, dascăli, specialiști în diferite domenii, printre ei fiind și doi profesori care predau la Universitatea Oxford.

Proiectele din acest an sunt finanțate prin Fondul Științescu cu 225.000 lei.

Profesorul Zeno Schlett, coordonator Experimentarium TM și mentor Fondul Științescu, a trezit interesul copiilor de la Școala nr.12 prin experimentele pe care le-a realizat luni, în fața elevilor.

 

 

 

Comentarii

comentarii