Acasă Politica Drumul Timişoara – Maşloc se va finaliza înainte de Paşti

Drumul Timişoara – Maşloc se va finaliza înainte de Paşti

DISTRIBUIȚI

adam_craciunescuCu unele excepţii
„Am stabilit că data limită de punere în funcţiune a drumului va fi 17 aprilie”, a spus vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Adam Crăciunescu

Drumurile Timişului nu sunt pe măsura dezvoltării judeţului. Totuşi, unele se mai fac. Şi la acelea există, însă, multe întârzieri. Drumul Timişoara-Maşloc e demult în faceri. În ultimul timp, s-a lucrat mai mult la tronsonul Timişoara-Dumbrăviţa (care face parte tot din Timişoara-Maşloc), acolo unde circulaţia va fi pe trei benzi – două plus una de descărcare şi vor răsări două sensuri giratorii. Unul din ele va face legătura cu viitoarea centură de ocolire a Timişoarei (un vis încă neîmplinit al bănăţenilor).
Acum două zile, lucrările la tronsonul Timişoara-Dumbrăviţa s-au împiedicat de trei stâlpi. Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc, spunea că e treaba primăriei din Dumbrăviţa să ia acei stâlpi din calea drumului, dacă nu, va fi… drum cu stâlpi în mijloc. Ieri, de dimineaţă, toţi factorii implicaţi în realizarea acestui drum s-au întâlnit la Consiliul Judeţean Timiş, pentru a pune lucrurile la punct.

Intersecţia cu centura – 1 iunie

„Am făcut o analiză cu firma care execută lucrarea pe drumul acesta, 692 Timişoara – limită judeţ Arad prin Dumbrăviţa. Ei cereau să prelungim cu 20 de zile lucrătoare.
Nu am fost de acord. Am stabilit că data limită de punere în funcţiune a drumului va fi 17 aprilie, rămânând o excepţie – intersecţia cu centura – am luat legătura şi cu cei care lucrează acolo şi s-au angajat că până la 1 iunie finalizează această intersecţie. Sper să circulăm pe un drum finalizat între Timişoara şi Maşloc”, spune vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Adam Crăciunescu.
În ceea ce priveşte intersecţia cu centura, este vorba de un sens giratoriu care va apărea în acel loc. Se rezolvă şi cu stâlpii care stau în calea drumului. „Am chemat viceprimarul din Dumbrăviţa şi mâine dimineaţă (astăzi n.r.) are o întâlnire cu cei de la Electrica şi s-au angajat că rezolvă problema”, a mai spus Crăciunescu.

Podeţe de reparat, şanţuri de scurgere
„Pe Timişoara – Dumbrăviţa au trecut la aşternerea covorului asfaltic pentru finalizare.
Am luat în detaliu toate problemele. Mai au nişte burduşiri, nişte podeţe de reparat, mai au şanţuri de scurgere. Am făcut în detaliu o analiză, pe tot traseul drumului.
Am analizat toate problemele, în aşa fel încât în data de 17, care e înainte de Paşti. să-l finalizăm. Poate că tronsonul între cele două sensuri giratorii s-ar putea să nu fie finalizat până la Paşti.
E un sens giratoriu la ieşire din Dumbrăviţa şi unul la intersecţie”, a mai spus Adam Crăciunescu. (Adrian PANDURU)

Comentarii

comentarii